• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky

autor: Martina N.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g škvarky
    • 3
      ks vařené brambory 2-3
    • 0,50
      kostka tuk
    • 30
      g droždí 20-30
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      dl mléko do kvásku
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
2
Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ordofon | 2. 2. 2014 00:54

    Škvarkové pagáče a k tomu valašská zelńačka jsou asi to nejlepší jídlo co znám.

  • eva | 14. 1. 2014 17:04

    nechápu proč másli do škvarků? snad sádlo ne? :-\

  • Ružena Sucha | 8. 2. 2013 20:58

    Dobré nápady a dobré chutě ;-)

  • MJG | 16. 10. 2012 09:50

    Tak to ja zas resim problem, kam ty skvarky schovat, aby mi trochu zbylo do nejake te dobroty, jako jsou pagace

  • jmuell1 | 14. 6. 2012 14:26

    Jsou opravdu výborné! Děkuji za prima recept, určitě budu opakovat a opakovat! Stále jsem řešila "problém", co se škvarky, které zbydou, když si škvařím sádlo, a doma je nikdo nechce. Teď už vím! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

59
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
19
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact