• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
Napište svůj komentář k receptu

Skotská vejce II.

autor: barus.v
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skotská vejce II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      česnek
    • 60
      g hladká mouka
    • 6
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 3
      rohlík 2-3
    • 70
      g strouhanka
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme vodou nebo mlékem a také vmícháme do těsta. Masovou směs rozdělíme na čtyři části, z každé uděláme placku, do středu položíme vařené vejce a pevně do masa zabalíme. V misce metlou rozšleháme 2 vejce, mléko a hladkou mouku. Připravená obalená vejce v této kaši namočíme a obalíme ve strouhance. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme asi 8 minut. Pak je přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

RADA: Připravte si velikonoční menu z jehněčího masa!

2
Výbornou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Vejce s nakládanou kapií

Vejce s nakládanou kapií

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 14:07

    Martine, nechme to bejt! Volal jsem do závodky kde to před 20. lety vařili, jak se jmenuje vejce v sekané? Prý "Pštrosí vejce". A jak, dyž se to smaží?"To neděláme!" Takže, co takhle SMAŽENÁ PŠTROSÍ VEJCE? Ale spíš sem z toho teď udělal pštrosí guláš :-)... Když nevím co s časem tak vyberu žloutek a vejce plním míšeninkami (dobrá je např. žloutek se sardelí), po Velikonocích dávám do každého druhého pštrosa neloupané vejce. Zkoušel jsem vyfouklé skořápky plnit ochuceným palačinkovým těstem. Bylo by to výborné, až na maličkost, že to nešlo loupat :o)

  • Martin Hyka | 22. 10. 2008 21:37

    hm, v tom případě by se tento recept měl jmenovat Pštrosí vejce IV. a nevím jak mám říkat tomu co jsem si do teď myslel, že jsou pštrosí vejce :-((

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 22:00

    Já si to myslím taky, ale mrkni na: Pštrosí vejce,Pštrosí vejce II., Pštrosí vejce III.

  • Martin Hyka | 20. 10. 2008 21:48

    Pštrosí vejce se neobalují v trojobalu a nesmaží se nýbrž peče v troubě

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 19:50

    PŠTROSÍ VEJCE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Masové kuličky
Maso Vepřové Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

46
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Máslové řízky
Máslové řízky
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
15
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact