• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
Napište svůj komentář k receptu

Skotská vejce II.

autor: barus.v
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skotská vejce II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      česnek
    • 60
      g hladká mouka
    • 6
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 3
      rohlík 2-3
    • 70
      g strouhanka
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme vodou nebo mlékem a také vmícháme do těsta. Masovou směs rozdělíme na čtyři části, z každé uděláme placku, do středu položíme vařené vejce a pevně do masa zabalíme. V misce metlou rozšleháme 2 vejce, mléko a hladkou mouku. Připravená obalená vejce v této kaši namočíme a obalíme ve strouhance. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme asi 8 minut. Pak je přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

RADA: Připravte si velikonoční menu z jehněčího masa!

2
Výbornou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Vejce s nakládanou kapií

Vejce s nakládanou kapií

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 14:07

    Martine, nechme to bejt! Volal jsem do závodky kde to před 20. lety vařili, jak se jmenuje vejce v sekané? Prý "Pštrosí vejce". A jak, dyž se to smaží?"To neděláme!" Takže, co takhle SMAŽENÁ PŠTROSÍ VEJCE? Ale spíš sem z toho teď udělal pštrosí guláš :-)... Když nevím co s časem tak vyberu žloutek a vejce plním míšeninkami (dobrá je např. žloutek se sardelí), po Velikonocích dávám do každého druhého pštrosa neloupané vejce. Zkoušel jsem vyfouklé skořápky plnit ochuceným palačinkovým těstem. Bylo by to výborné, až na maličkost, že to nešlo loupat :o)

  • Martin Hyka | 22. 10. 2008 21:37

    hm, v tom případě by se tento recept měl jmenovat Pštrosí vejce IV. a nevím jak mám říkat tomu co jsem si do teď myslel, že jsou pštrosí vejce :-((

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 22:00

    Já si to myslím taky, ale mrkni na: Pštrosí vejce,Pštrosí vejce II., Pštrosí vejce III.

  • Martin Hyka | 20. 10. 2008 21:48

    Pštrosí vejce se neobalují v trojobalu a nesmaží se nýbrž peče v troubě

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 19:50

    PŠTROSÍ VEJCE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Masové kuličky
Maso Vepřové Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
19
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact