• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
Napište svůj komentář k receptu

Skotská vejce II.

autor: barus.v
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skotská vejce II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      česnek
    • 60
      g hladká mouka
    • 6
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 3
      rohlík 2-3
    • 70
      g strouhanka
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme vodou nebo mlékem a také vmícháme do těsta. Masovou směs rozdělíme na čtyři části, z každé uděláme placku, do středu položíme vařené vejce a pevně do masa zabalíme. V misce metlou rozšleháme 2 vejce, mléko a hladkou mouku. Připravená obalená vejce v této kaši namočíme a obalíme ve strouhance. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme asi 8 minut. Pak je přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

RADA: Připravte si velikonoční menu z jehněčího masa!

2
Výbornou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Vejce s nakládanou kapií

Vejce s nakládanou kapií

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 14:07

    Martine, nechme to bejt! Volal jsem do závodky kde to před 20. lety vařili, jak se jmenuje vejce v sekané? Prý "Pštrosí vejce". A jak, dyž se to smaží?"To neděláme!" Takže, co takhle SMAŽENÁ PŠTROSÍ VEJCE? Ale spíš sem z toho teď udělal pštrosí guláš :-)... Když nevím co s časem tak vyberu žloutek a vejce plním míšeninkami (dobrá je např. žloutek se sardelí), po Velikonocích dávám do každého druhého pštrosa neloupané vejce. Zkoušel jsem vyfouklé skořápky plnit ochuceným palačinkovým těstem. Bylo by to výborné, až na maličkost, že to nešlo loupat :o)

  • Martin Hyka | 22. 10. 2008 21:37

    hm, v tom případě by se tento recept měl jmenovat Pštrosí vejce IV. a nevím jak mám říkat tomu co jsem si do teď myslel, že jsou pštrosí vejce :-((

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 22:00

    Já si to myslím taky, ale mrkni na: Pštrosí vejce,Pštrosí vejce II., Pštrosí vejce III.

  • Martin Hyka | 20. 10. 2008 21:48

    Pštrosí vejce se neobalují v trojobalu a nesmaží se nýbrž peče v troubě

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 19:50

    PŠTROSÍ VEJCE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Masové kuličky
Maso Vepřové Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Duo bábovka

Duo bábovka

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

211
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
63
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
57
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact