Na pánvi zpěníme na drobnější nudličky nakrájenou slaninu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme všechno koření a okapané (vymačkané) kysané zelí (můžeme ho i trochu pokrájet). Promícháme a podlijeme několika lžícemi bílého vína. Přiklopíme a za občasného promíchání podusíme asi čtvrt hodiny.
2
Nejlépe se hodí asi jako příloha k nějaké opravdu dobré opečené klobásce... samozřejmě s pivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|10. 4. 2007 10:07
Proč skoro, řekla bych, že je to "echt" bavorské kysané zelí? Znám ho z Weidenu. Chutná přesně tak, jak píšete, s bílou klobáskou a nezvykle s žemlí a hořčicí. A pivo v Bavorsku rozhodně kvasnicové. Myslím, že v zelí je navíc ještě hřebíček.