• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicový kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Skořicový kynutý závin

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicový kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g tuk
    • 2
      ks vejce 1 - 2
    • mléko
    • 30
      g droždí čerstvé, možno i sušené
    • skořice
    • rozinky (lze přidat)
    • moučkový cukr (lze přidat)
    • kakao (lze přidat)
    • perník na strouhání (lze přidat)

Postup přípravy receptu

1
Mouku v míse promícháme s cukrem a solí. Z čerstvého droždí si připravíme kvásek: v hrnečku mírně nahřejeme asi 2 - 3 velké lžíce mléka, přidáme špetku cukru, zamícháme a do vlažného rozdrobíme čerstvé droždí, rozmícháme lžičkou a necháme u mírného tepla vykynout. Po vykynutí nalijeme do směsi mouky a cukru a mírně zamícháme.
2
Tuk rozpustíme a ne moc teplý vlijeme do důlku v mouce. Nakonec v hrnečku vlahého mléka rozkvedláme vejce a vlijeme do směsi v míse. Vše promícháme, pokud se těsto špatně spojuje, přidáme po troškách další mléko.
3
Těsto musí být středně tuhé, aby se dalo zpracovávat válečkem. Necháme vykynout. Rozdělíme ho na dva díly.
4
Oba rozválíme válečkem na placku a posypeme náplní. Pak stočíme (jako závin) a pečlivě, zvláště na koncích spojíme, přeneseme na plech buď vymazaný tukem nebo na pečící papír.
5
Hotové záviny potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme pomalu (asi při 150°) přibližně 30 - 45 minut. Stočené naplněné těsto můžeme také péci i v bábovkové nebo chlebíčkové formě.
6
Náplně: Skořici s cukrem nebo kakao s cukrem promícháme. Pokud chceme mít náplň bohatší, můžeme vmíchat strouhaný perník. Můžeme přidat i hrst omytých rozinek. Posypeme rozválenou placku a stočíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicový elixír

Skořicový elixír

Skořicový třený koláč

Skořicový třený koláč

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Skořice Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Míša řezy
Míša řezy
34
Řízky naruby - na zelenině (leču)
Řízky naruby - na…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Skořicový kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact