• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicový kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Skořicový kynutý závin

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicový kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g tuk
    • 2
      ks vejce 1 - 2
    • mléko
    • 30
      g droždí čerstvé, možno i sušené
    • skořice
    • rozinky (lze přidat)
    • moučkový cukr (lze přidat)
    • kakao (lze přidat)
    • perník na strouhání (lze přidat)

Postup přípravy receptu

1
Mouku v míse promícháme s cukrem a solí. Z čerstvého droždí si připravíme kvásek: v hrnečku mírně nahřejeme asi 2 - 3 velké lžíce mléka, přidáme špetku cukru, zamícháme a do vlažného rozdrobíme čerstvé droždí, rozmícháme lžičkou a necháme u mírného tepla vykynout. Po vykynutí nalijeme do směsi mouky a cukru a mírně zamícháme.
2
Tuk rozpustíme a ne moc teplý vlijeme do důlku v mouce. Nakonec v hrnečku vlahého mléka rozkvedláme vejce a vlijeme do směsi v míse. Vše promícháme, pokud se těsto špatně spojuje, přidáme po troškách další mléko.
3
Těsto musí být středně tuhé, aby se dalo zpracovávat válečkem. Necháme vykynout. Rozdělíme ho na dva díly.
4
Oba rozválíme válečkem na placku a posypeme náplní. Pak stočíme (jako závin) a pečlivě, zvláště na koncích spojíme, přeneseme na plech buď vymazaný tukem nebo na pečící papír.
5
Hotové záviny potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme pomalu (asi při 150°) přibližně 30 - 45 minut. Stočené naplněné těsto můžeme také péci i v bábovkové nebo chlebíčkové formě.
6
Náplně: Skořici s cukrem nebo kakao s cukrem promícháme. Pokud chceme mít náplň bohatší, můžeme vmíchat strouhaný perník. Můžeme přidat i hrst omytých rozinek. Posypeme rozválenou placku a stočíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicový elixír

Skořicový elixír

Skořicový třený koláč

Skořicový třený koláč

Nejlepší skořicový koláč

Nejlepší skořicový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kakao Mléko Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Skořice Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Božský čokoládový dort

Božský čokoládový dort

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
18
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Skořicový kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact