Předehřát troubu na 160 °C. Udělat karamel: na ohni bez vaření rozpustíme cukr ve vodě, přivedeme k varu a pokud má kastrolek silné dno, tak pozvolna vaříme bez míchání, dokud karamel nezíská zlatě hnědou barvu. Ihned nalijeme do kulaté 20 cm formy, kterou umístíme do velkého pekáče a dáme stranou. Spojíme mléko, šlehačku a koření ve středně velkém kastrolu, a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme přikryté odpočinout 15 minut.
2
Pak scedíme a vyhodíme koření. Vejce, žloutky, extra cukr a vanilkovou esenci ušleháme, postupně do ušlehané hmoty přidáváme mléčnou směs. Nalijeme do formy na karamel. Do pekáče nalijeme tolik vařící vody, aby pokryla polovinu výšky formy. Péci nepřikryté při střední teplotě (160 °C) asi 45 minut. Po vyndání z trouby necháme vychladnout, pak přikryjeme a dáme do ledničky na 24 hodin. Před podáváním vyklopíme na plochý talíř s vyšším okrajem.
3
Podáváme s nakrájeným čerstvým ovocem. Tento recept je australský modifikovaný krém karamel.