• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicoví zajíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví zajíci z listového těsta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Roztomilí ušáčci z listového těsta s náplní z másla, cukru a skořice jsou rychle hotoví a udělat je zvládnou dokonce i děti.

Suroviny

16 porce
    • 500
      g listové těsto
    • 2
      lžíce máslo změklé
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dva stejné obdélníky. Těsto by mělo být tenké asi 4 mm.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

2
V misce smíchejte máslo, skořici a cukr. Jeden plát těsta pomažte ochuceným máslem tak, aby na dlouhých stranách zůstal 2cm nenamazaný okraj. Okraje potřete studenou vodou. Přiklopte druhým plátem těsta a vidličkou přitlačte okraje dlouhých stran k sobě.
3
Těsto rozkrájejte na asi 2 cm široké pruhy. Každý pruh zatočte dvakrát tak, aby vznikl požadovaný tvar zaječí hlavy.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

4
Zajíčky naskládejte na plech a pečte 18 minut do zezlátnutí. Nechte vychladnout a před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Domácí "listové" těsto

Domácí "listové" těsto

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Listové Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Třtinový cukr

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Salátový dresing

Salátový dresing

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Pribináček

Pribináček

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jidáše

Poslední sledované recepty

221
Máslové řízky
Máslové řízky
196
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
120
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
Skořicový elixír
Skořicový elixír
Skořicový třený koláč
Skořicový třený koláč
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové minizáviny
  • Recepty.cz
  • Skořicoví zajíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact