• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví šneci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl sladká smetana
    • mléko 1-2 dl podle potřeby
  • Náplň
    • rozinky
    • hnědý rum
    • vanilkový cukr
    • med
    • perník vše podle chuti a množství
    • skořice
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda 1-2
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.
2
Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • crispello | 9. 2. 2015 13:56

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  • terušák | 25. 4. 2014 14:40

    droždí je sice v postu, ale není psané v seznamu ingrediencí... ;-)

  • evatp | 23. 2. 2014 12:00

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  • tuty | 22. 6. 2013 21:28

    Je v popisu :-P

  • Káča | 10. 3. 2013 16:08

    A šlo ti to bez droždí?

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:54

    Výborné!

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:53

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  • Vlasta Novák | 12. 3. 2012 09:41

    Opraveno, díky

  • nnln | 10. 3. 2012 09:52

    V ingrediencích chybí to základní. Skořice.

  • katka kajzarova | 4. 7. 2008 17:24

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

  • Eva Červenková | 26. 6. 2008 13:51

    mate pravdu, je to 42g

  • Jana Pekárková | 26. 6. 2008 13:33

    Dobrý den, vypadá to velice chutně. Jen Vám v ingrediencích chybí droždí, které pak je nutné při postupu přípravy, tudíž taky postrádám množství,které mám použít. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Moučkový cukr Perník Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sladká smetana Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
42
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact