• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví šneci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl sladká smetana
    • mléko 1-2 dl podle potřeby
  • Náplň
    • rozinky
    • hnědý rum
    • vanilkový cukr
    • med
    • perník vše podle chuti a množství
    • skořice
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda 1-2
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.
2
Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • crispello | 9. 2. 2015 13:56

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  • terušák | 25. 4. 2014 14:40

    droždí je sice v postu, ale není psané v seznamu ingrediencí... ;-)

  • evatp | 23. 2. 2014 12:00

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  • tuty | 22. 6. 2013 21:28

    Je v popisu :-P

  • Káča | 10. 3. 2013 16:08

    A šlo ti to bez droždí?

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:54

    Výborné!

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:53

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  • Vlasta Novák | 12. 3. 2012 09:41

    Opraveno, díky

  • nnln | 10. 3. 2012 09:52

    V ingrediencích chybí to základní. Skořice.

  • katka kajzarova | 4. 7. 2008 17:24

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

  • Eva Červenková | 26. 6. 2008 13:51

    mate pravdu, je to 42g

  • Jana Pekárková | 26. 6. 2008 13:33

    Dobrý den, vypadá to velice chutně. Jen Vám v ingrediencích chybí droždí, které pak je nutné při postupu přípravy, tudíž taky postrádám množství,které mám použít. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Moučkový cukr Perník Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sladká smetana Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

282
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
142
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
124
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
37
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
35
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
AHA.cz Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Blesk.cz Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív  kvůli nádoru!

Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív kvůli nádoru!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact