• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví šneci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl sladká smetana
    • mléko 1-2 dl podle potřeby
  • Náplň
    • rozinky
    • hnědý rum
    • vanilkový cukr
    • med
    • perník vše podle chuti a množství
    • skořice
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda 1-2
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.
2
Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • crispello | 9. 2. 2015 13:56

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  • terušák | 25. 4. 2014 14:40

    droždí je sice v postu, ale není psané v seznamu ingrediencí... ;-)

  • evatp | 23. 2. 2014 12:00

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  • tuty | 22. 6. 2013 21:28

    Je v popisu :-P

  • Káča | 10. 3. 2013 16:08

    A šlo ti to bez droždí?

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:54

    Výborné!

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:53

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  • Vlasta Novák | 12. 3. 2012 09:41

    Opraveno, díky

  • nnln | 10. 3. 2012 09:52

    V ingrediencích chybí to základní. Skořice.

  • katka kajzarova | 4. 7. 2008 17:24

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

  • Eva Červenková | 26. 6. 2008 13:51

    mate pravdu, je to 42g

  • Jana Pekárková | 26. 6. 2008 13:33

    Dobrý den, vypadá to velice chutně. Jen Vám v ingrediencích chybí droždí, které pak je nutné při postupu přípravy, tudíž taky postrádám množství,které mám použít. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Moučkový cukr Perník Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sladká smetana Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Řez obližprst

Řez obližprst

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
61
Houbový guláš
Houbový guláš
54
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
36
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact