• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové šneky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečení másloví šneci z kynutého těsta, naplnění směsí cukru a skořice, se podávají s polevou ze smetanového sýra, másla a cukru, chutnají dospělým i dětem.

Suroviny

12 porce
    • 400
      g hladká mouka + na podsypání
    • 100
      g špaldová mouka hladká
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml mléko vlažné
    • 200
      g máslo + na vymazání formy
  • náplň
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g ovesné vločky jemně mleté
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce skořice - mletá
  • poleva
    • 4
      lžíce máslo změklé
    • 250
      g smetanový sýr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce šťáva borůvková (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto pomalu a důkladně zpracovávejte hákovým nástavcem, alespoň 10 minut při nižší rychlosti. Vznikne vláčné, hladké a nelepivé těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
2
Mezitím rozpusťte máslo na náplň a v misce smíchejte vločky, cukr a skořici na drobenku. Těsto vyndejte na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte z něj asi půl metru dlouhý obdélník. Celý plát těsta potřete máslem a posypejte skořicovou drobenkou. Těsto uchopte oběma rukama na delší straně a pevně ho zaviňte. Z nohavice nakrájejte stejně velké kousky dlouhé 4–6 cm, jejich výška závisí na výšce vaší formy.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu důkladně vymažte máslem a šneky do ní naskládejte těsně vedle sebe řeznou stranou nahoru. Dejte formu do trouby a teplotu snižte na 180 °C. Pečte asi 30 minut. Propečení kontrolujte špejlí. Pokud těsto rychle chytí barvu, ale uvnitř stále nebude dopečené, zakryjte šneky alobalem. Tip: Šneky můžete též rozložit na plech a upéct jednotlivě. V tom případě je ještě potřete máslem.
4
Hotové šneky nechte vychladnout. Mezitím připravte polevu. Změklé máslo prošlehejte se smetanovým sýrem a cukrem. Do hotové směsi můžete vmíchat lžíci ovocné šťávy. Vychladlé šneky potřete polevou.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu, která nepraská

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šnekový beránek

Šnekový beránek

Šneci z remosky - na sladko

Šneci z remosky - na sladko

Šneky s vanilkovou náplní

Šneky s vanilkovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Khathulína | 9. 11. 2020 18:43

    Skvělé, já místo ovesných vloček dala trochu strouhaného jablka a chutná to moc dobře, jen si dávejte pozor, ať to nepřeženete s cukrem. Já ho tam dala trochu moc a vytekl mi ven.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Ovesné vločky Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Smetanový sýr Špaldová mouka Šťáva Sůl Třtinový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jidáše

Poslední sledované recepty

62
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
35
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact