• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové šneky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečení másloví šneci z kynutého těsta, naplnění směsí cukru a skořice, se podávají s polevou ze smetanového sýra, másla a cukru, chutnají dospělým i dětem.

Suroviny

12 porce
    • 400
      g hladká mouka + na podsypání
    • 100
      g špaldová mouka hladká
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml mléko vlažné
    • 200
      g máslo + na vymazání formy
  • náplň
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g ovesné vločky jemně mleté
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce skořice - mletá
  • poleva
    • 4
      lžíce máslo změklé
    • 250
      g smetanový sýr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce šťáva borůvková (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto pomalu a důkladně zpracovávejte hákovým nástavcem, alespoň 10 minut při nižší rychlosti. Vznikne vláčné, hladké a nelepivé těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
2
Mezitím rozpusťte máslo na náplň a v misce smíchejte vločky, cukr a skořici na drobenku. Těsto vyndejte na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte z něj asi půl metru dlouhý obdélník. Celý plát těsta potřete máslem a posypejte skořicovou drobenkou. Těsto uchopte oběma rukama na delší straně a pevně ho zaviňte. Z nohavice nakrájejte stejně velké kousky dlouhé 4–6 cm, jejich výška závisí na výšce vaší formy.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu důkladně vymažte máslem a šneky do ní naskládejte těsně vedle sebe řeznou stranou nahoru. Dejte formu do trouby a teplotu snižte na 180 °C. Pečte asi 30 minut. Propečení kontrolujte špejlí. Pokud těsto rychle chytí barvu, ale uvnitř stále nebude dopečené, zakryjte šneky alobalem. Tip: Šneky můžete též rozložit na plech a upéct jednotlivě. V tom případě je ještě potřete máslem.
4
Hotové šneky nechte vychladnout. Mezitím připravte polevu. Změklé máslo prošlehejte se smetanovým sýrem a cukrem. Do hotové směsi můžete vmíchat lžíci ovocné šťávy. Vychladlé šneky potřete polevou.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu, která nepraská

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šnekový beránek

Šnekový beránek

Šneci z remosky - na sladko

Šneci z remosky - na sladko

Šneky s vanilkovou náplní

Šneky s vanilkovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Khathulína | 9. 11. 2020 18:43

    Skvělé, já místo ovesných vloček dala trochu strouhaného jablka a chutná to moc dobře, jen si dávejte pozor, ať to nepřeženete s cukrem. Já ho tam dala trochu moc a vytekl mi ven.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Ovesné vločky Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Smetanový sýr Špaldová mouka Šťáva Sůl Třtinový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Jidáše

Poslední sledované recepty

61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact