• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové šneky

autor: bara.sedlackova99
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      dl mléko
    • 75
      g máslo
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce kardamom mletý
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 50
      g máslo změklé
    • 50
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce skořicový cukr
  • Na pomazání
    • 1
      ks vejce může být potřeba i víc, záleží na tom, kolik vyjde šneků

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 170°C. Rospustíme máslo a smícháme s vlažným mlékem.
2
Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem. Přidáme 2 lžíce cukru krystal, kardamon, sůl a polohrubou mouku a vyšleháme lehké a vláčné těsto, které necháme v !TEPLE! 30 minut vychladnout.
3
Mezitím vymícháme směs ze změklého másla, cukru krystal a skořice.
4
Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový tvar a namažeme rovnoměrně připravenou náplní. Poté srolujeme a nakrájíme (na plátky asi 2,5 cm tlusté, nemusíte se bát, protože se při pečení zatáhnou, takže pokud je máte moc tenké tak jsou pak tvrdé). Necháme na plechu asi 30 minut odpočívat.
5
Poté rolky potřeme rozšlehoným vajíčkem, ať se lesknou, a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C cca 13 minut.
6
Pokud chcete, aby byly vaše rolky úplně jako ty z Ikea, tak je před tím, než je dáte do trouby, posypete cukrem, který se prodává ve velkých krystalkách (viz. obrázek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švýcarky - skořicové šneky

Švýcarky - skořicové šneky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Pizza šneky

Pizza šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bara.sedlackova99
    bara.sedlackova99 | 9. 7. 2014 20:38

    co?

  • Zdena | 9. 7. 2014 12:41

    www.devceuploty.cz

  • Zdena | 9. 7. 2014 12:09

    ikea kanelbullar

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Buchty Záviny Pro děti Domácí pekárny Pečiva Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Kardamom mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Karamelový krém

Karamelový krém

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Kuře na paprice
Kuře na paprice
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
15
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Skořicové rohlíčky - sněhové
Skořicové rohlíčky - sněhové
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact