• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové šneky

autor: bara.sedlackova99
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      dl mléko
    • 75
      g máslo
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce kardamom mletý
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 250
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 50
      g máslo změklé
    • 50
      g cukr krystal
    • 2
      lžíce skořicový cukr
  • Na pomazání
    • 1
      ks vejce může být potřeba i víc, záleží na tom, kolik vyjde šneků

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme si troubu na 170°C. Rospustíme máslo a smícháme s vlažným mlékem.
2
Vedle v misce rozdrobíme kostku droždí a rozmícháme s mlékem a máslem. Přidáme 2 lžíce cukru krystal, kardamon, sůl a polohrubou mouku a vyšleháme lehké a vláčné těsto, které necháme v !TEPLE! 30 minut vychladnout.
3
Mezitím vymícháme směs ze změklého másla, cukru krystal a skořice.
4
Vykynulé těsto rozválíme na obdélníkový tvar a namažeme rovnoměrně připravenou náplní. Poté srolujeme a nakrájíme (na plátky asi 2,5 cm tlusté, nemusíte se bát, protože se při pečení zatáhnou, takže pokud je máte moc tenké tak jsou pak tvrdé). Necháme na plechu asi 30 minut odpočívat.
5
Poté rolky potřeme rozšlehoným vajíčkem, ať se lesknou, a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C cca 13 minut.
6
Pokud chcete, aby byly vaše rolky úplně jako ty z Ikea, tak je před tím, než je dáte do trouby, posypete cukrem, který se prodává ve velkých krystalkách (viz. obrázek).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švýcarky - skořicové šneky

Švýcarky - skořicové šneky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Pizza šneky

Pizza šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bara.sedlackova99
    bara.sedlackova99 | 9. 7. 2014 20:38

    co?

  • Zdena | 9. 7. 2014 12:41

    www.devceuploty.cz

  • Zdena | 9. 7. 2014 12:09

    ikea kanelbullar

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Buchty Záviny Pro děti Domácí pekárny Pečiva Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Kardamom mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Skořicové rohlíčky - sněhové
Skořicové rohlíčky - sněhové
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact