Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu smetany a necháme droždí rozpustit. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Z těsta si uděláme 6 - 8 stejně velkých bochánků, které rozválíme na stejnou velikost. Potřeme vejcem, posypeme cukrem a skořicí a rádýlkem rozdělíme na 6 - 8 trojúhelníčků, které zamotáme směrem ke středu kruhu. Přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a hned pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Po upečení ještě posypeme moučkovým cukrem.
Opravdu výborné rohlíčky! Ještě lepší jsou na druhý den. Doporučuji místo skořice dát na část kakao, čokoládové jsou ještě lepší než skořicové.
Blanka
|17. 10. 2013 15:29
Dala jsem podle receptu kostku droždí,hodně jsem placky rozválela a taky hodně pocukrovala,nenechávala jsem kynout.Dělala jsem je hodně malinké,ale i tak jsem je vytahovala jednou tak velké.Jsou krásně nadýchané a vypadají moc hezky.Děkuji za fajnový recept.
Lucka
|9. 1. 2012 08:56
Kolik rohlíků udělám z této dávky těsta? Čtu, že mám rozdělit těsto na 6-8 dílů, ty vyválet a pak rozkrájet znovu na 6-8 dílů? To asi ne, že? To by bylo spíš jak jednohubky... Dělám loupáky z 800g mouky a dělám cca 16 loupáků.
A chci se ještě zeptat. Opravdu mám dát celou kostku droždí na 0,5kg mouky?
Aulická
|15. 8. 2011 10:36
Rozdělila jsem těsto jen na čtyry díly a udělala ke snídani skořicové rohlíky ;-) . Povedly se :-) .