• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g tuk (Stela, Hera, máslo)
    • 200
      g ořechy
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce skořice
  • poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu. Teplota asi jako když pečeme linecké. Bohužel mám plynovou troubu v které už peču od oka, jinak to ani nejde. Po vychladnutí spojíme vždy dva pásy nejlépe meruňkovou marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Po zaschnutí krájíme na tyčinky.
2
Žloutková poleva: třeme žloutky, rum, cukr, vanilkový cukr. Poctivě, poleva zvětší objem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2011 12:42

    kdyby salmonelu prodělali mluvili by jinak :-(

  • Anonym | 19. 3. 2008 14:26

    TEREZKA MÁ PRAVDU,PANE PŘEDSEDO.A JAKO NENÍ BORELIOZA JEN OD KLÍŠŤAT,TAK NENÍ SALMONELA JEN Z VAJEC!:-)PS

  • Tereza J. | 19. 3. 2008 08:45

    Žĺtkovú polevu robíme u nás v rodine na niektoré koláče už niekoľko ganerácii. Nikdy sme žiadnu salmonelu nedostali. Zato manžel dostal salmonelu v závodnej jedálni a baktérie salmonely sa nachádzali v čiernom korení. To sa potvrdilo rozborom. A nikto sa čierneho korenia nebojí a nevedie o ňom debaty. Nech každý urobí ako uzná za vhodné:)))

  • Máří | 18. 3. 2008 19:05

    Alkohol má desinfekční účinky asi od 60% koncentrace, to by ta poleva měla grády :-)) Vaječný koňak i žloutkovou polevu konzervuje obsah cukru. Takže případná salmonela sice přežije, ale dál se nemnoží a nedosáhne infekční dávky nutné pro onemocnění zdravého člověka. Riziko zůstává pro malé děti, nemocné a seniory. Proč neřešíte bílkovou polevu - bílek je taky z vejce... Závěrem: riziko tady existuje, záleží na jednotlivci, co je ochoten pro dobré jídlo riskovat.

  • Roman Galajda | 18. 3. 2008 15:50

    Kdyz se do te zloutkove polevy da rum nebo jiny alkohol, pripadna salmonela se tim zabije, takze je to bezpecne... na stejnem principu se zela i vajecny konak, ja ho piju skoro porad a zadne problemy sem nikdy nemel.

  • Airan Novakova | 1. 9. 2005 18:26

    Marie, cim nahrazujete syrove zloutky?

  • marie krejzarova | 1. 9. 2005 18:21

    Je tolik možností jak nahradit syrové žloutky.Maruško díky za podporu.

  • Maruška z Prahy | 29. 8. 2005 22:49

    Také bych nejedla polevu ze syrových žloutků i když je určitě dobrá. Nedávno jsem na salmonelu ze syrových vajec upozorňovala v jiném receptu a dostala jsem od ostatních pěknou "drškovou", což mě velice mrzelo.

  • marie krejzarova | 26. 8. 2005 21:25

    Vařím ve školní jídelně a dobře vím co by mohlo vzniknout kdyby náhodou!!!Za tu dobrotu by to nestálo.

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 10:02

    Marie, taky jsem mela strach a holky tady me presvedcili, ze to delaji bezne. Ta poleva nam tak moc chutnala, ze ji doma chteji i na dalsi moucniky:-)))

  • Eva Pavlickova,Bratislava | 26. 8. 2005 09:54

    A prečo nie? Veď aj orieškové žĺtkové rezy majú polevu zo surových žĺtok vymiešaných s cukrom a aké sú výborné. Na vianoce sa bez nich ani nedá. Sú u nás tradičné vianočné rezy.

  • marie krejzarova | 25. 8. 2005 16:56

    A co takhle salmonela? Ze syrových žloudků to bych neryskla.

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 14:42

    Tak jsem pred chvili uz dala polevu. Vypada to dobre, jen mne se testo blbe rozvalelo, ale ja s tim mam porad problemy, ani Hranenciny rezy nerozvalim...zato poleva je jak z cukrarny:-)) Voni to krasne a ochutnala jsem kousek testa- moc dobry:-)))

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:15

    Kombinace orisku a skorice nikdy neodolam:-)) Mam ted zrovna domaci vejce a nemohla jsem si zatim tady moucnik vybrat ( je toho uz tolik) dnes toto u mne vyhralo. Merunkovou marmeladu nemam, dam tam rybizovou a namicham ji s oriskama, stejne uz ty stare musim spotrebovat. Diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Slané cukroví

Slané cukroví

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

38
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Nosková se vymanila z násilného vztahu: Z unavené Míši je zase sexy kočka!

Nosková se vymanila z násilného vztahu: Z unavené Míši je zase sexy kočka!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact