• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g tuk (Stela, Hera, máslo)
    • 200
      g ořechy
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce skořice
  • poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu. Teplota asi jako když pečeme linecké. Bohužel mám plynovou troubu v které už peču od oka, jinak to ani nejde. Po vychladnutí spojíme vždy dva pásy nejlépe meruňkovou marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Po zaschnutí krájíme na tyčinky.
2
Žloutková poleva: třeme žloutky, rum, cukr, vanilkový cukr. Poctivě, poleva zvětší objem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2011 12:42

    kdyby salmonelu prodělali mluvili by jinak :-(

  • Anonym | 19. 3. 2008 14:26

    TEREZKA MÁ PRAVDU,PANE PŘEDSEDO.A JAKO NENÍ BORELIOZA JEN OD KLÍŠŤAT,TAK NENÍ SALMONELA JEN Z VAJEC!:-)PS

  • Tereza J. | 19. 3. 2008 08:45

    Žĺtkovú polevu robíme u nás v rodine na niektoré koláče už niekoľko ganerácii. Nikdy sme žiadnu salmonelu nedostali. Zato manžel dostal salmonelu v závodnej jedálni a baktérie salmonely sa nachádzali v čiernom korení. To sa potvrdilo rozborom. A nikto sa čierneho korenia nebojí a nevedie o ňom debaty. Nech každý urobí ako uzná za vhodné:)))

  • Máří | 18. 3. 2008 19:05

    Alkohol má desinfekční účinky asi od 60% koncentrace, to by ta poleva měla grády :-)) Vaječný koňak i žloutkovou polevu konzervuje obsah cukru. Takže případná salmonela sice přežije, ale dál se nemnoží a nedosáhne infekční dávky nutné pro onemocnění zdravého člověka. Riziko zůstává pro malé děti, nemocné a seniory. Proč neřešíte bílkovou polevu - bílek je taky z vejce... Závěrem: riziko tady existuje, záleží na jednotlivci, co je ochoten pro dobré jídlo riskovat.

  • Roman Galajda | 18. 3. 2008 15:50

    Kdyz se do te zloutkove polevy da rum nebo jiny alkohol, pripadna salmonela se tim zabije, takze je to bezpecne... na stejnem principu se zela i vajecny konak, ja ho piju skoro porad a zadne problemy sem nikdy nemel.

  • Airan Novakova | 1. 9. 2005 18:26

    Marie, cim nahrazujete syrove zloutky?

  • marie krejzarova | 1. 9. 2005 18:21

    Je tolik možností jak nahradit syrové žloutky.Maruško díky za podporu.

  • Maruška z Prahy | 29. 8. 2005 22:49

    Také bych nejedla polevu ze syrových žloutků i když je určitě dobrá. Nedávno jsem na salmonelu ze syrových vajec upozorňovala v jiném receptu a dostala jsem od ostatních pěknou "drškovou", což mě velice mrzelo.

  • marie krejzarova | 26. 8. 2005 21:25

    Vařím ve školní jídelně a dobře vím co by mohlo vzniknout kdyby náhodou!!!Za tu dobrotu by to nestálo.

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 10:02

    Marie, taky jsem mela strach a holky tady me presvedcili, ze to delaji bezne. Ta poleva nam tak moc chutnala, ze ji doma chteji i na dalsi moucniky:-)))

  • Eva Pavlickova,Bratislava | 26. 8. 2005 09:54

    A prečo nie? Veď aj orieškové žĺtkové rezy majú polevu zo surových žĺtok vymiešaných s cukrom a aké sú výborné. Na vianoce sa bez nich ani nedá. Sú u nás tradičné vianočné rezy.

  • marie krejzarova | 25. 8. 2005 16:56

    A co takhle salmonela? Ze syrových žloudků to bych neryskla.

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 14:42

    Tak jsem pred chvili uz dala polevu. Vypada to dobre, jen mne se testo blbe rozvalelo, ale ja s tim mam porad problemy, ani Hranenciny rezy nerozvalim...zato poleva je jak z cukrarny:-)) Voni to krasne a ochutnala jsem kousek testa- moc dobry:-)))

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:15

    Kombinace orisku a skorice nikdy neodolam:-)) Mam ted zrovna domaci vejce a nemohla jsem si zatim tady moucnik vybrat ( je toho uz tolik) dnes toto u mne vyhralo. Merunkovou marmeladu nemam, dam tam rybizovou a namicham ji s oriskama, stejne uz ty stare musim spotrebovat. Diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

734
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
103
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
98
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
74
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact