• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks tvaroh
    • 20
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce dětská krupice
    • máslo 1/8 (změklého)
  • Povrch
    • 3
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem.
2
Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 21. 8. 2008 18:06

    Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!

  • market nováková | 21. 8. 2008 17:16

    Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu

  • milena kubikova | 9. 11. 2007 17:15

    robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.

  • milena kubikova | 9. 11. 2007 17:04

    no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:39

    Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.

  • Lenka S | 11. 10. 2007 15:34

    Já jsem ho pekla na klasickém velkém plechu a nepřipadá mi nízký - viz foto.

  • Zuzana Macků | 11. 10. 2007 14:19

    moc dobré, akorát na klasický velký plech mi to těsto řišlo docela nízké .... tzn. že příště budu muset dělat větší dávku :-) to ale samozřejmě nemění nic na tom, že moučník je opravdu dobrý :-) Skořice to je moje :))

  • Ája | 29. 10. 2006 16:43

    Uvedené množství je na malý a nebo velký plech? Děkuji za odpověď.

  • Soňa N | 28. 10. 2006 18:21

    Vynikající,hustá je zakysaná smetana Alpa prodává ji Plus.

  • Jana Tomčíková | 28. 10. 2006 16:09

    Sašo, v podobném receptu se píše, že se koláč poleje zakysanou smetanou hned po vytažení z trouby, dělám to tak a smetana je po vychlazení krásně ztuhlá.Jinak je taky rozdíl mezy kvalitou zakysaných smetan, určitě bych nedávala třeba značku Danone nebo Yoplait, ale mám dobrou zkušenost se smetanou z mlékáren Valašské Meziříčí, není špatná i obyčejná Albert.Na první pohled by měla být smetana co nejhustší.

  • Airan | 28. 10. 2006 13:49

    Saša, v množství cukru je určítě chyba, lžice musí být vrchovaté a pect se musí dlouho, nejmin 1 hodinu! Znam podobní recept a není tak spatný.

  • Saša | 28. 10. 2006 13:00

    Včera jsem řezy upekla, ale těsto vůbec nevykynulo, zůstalo nízké a mokré. Smetana navrchu nezatuhla ani v lednici.Celé na vyhození. Můžete mi poradit, v čem je zakopaný pes ? Určitě to je skvělé, jen to umět :-)

  • Martinka Griscenko | 17. 8. 2006 01:51

    Buchta je vynikajici, ja jsem jeste smichala hnedy cukr a skorici a zamichala do testa.Jen jako mramor. Buchtu vrele doporucuji.Dekuji za recept

  • D K | 12. 3. 2006 12:36

    Včera upečený a včera i snězený. Opravdu vynikající. Do těsta jsem dala jen vanilkový cukr a 1 lžíci cukru a naprosto to stačilo. Neměla jsem máslo, tak jsem dala 2 lžíce oleje. A na povrch jsem rozetřela kysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem activia. Dávám za 1.

  • tereza | 7. 3. 2006 11:06

    chtěla bych ho zrovinka dělat ale nevim jak s tim cukrem poradite nekdo?

  • JANA | 6. 3. 2006 16:00

    Výborný recept,manžel si ho velice pochvaloval!!!díky za nápad

  • magdina | 18. 11. 2005 08:58

    Vřčera jsem pekla.2dkg cukru se mi zdálo taky málo,20 zase moc tak jsem tam dala 15 dkg.Těsto bylo dost tuhé, tak se na plech muselo natřít-šlo to docela ztuha. Ale buchta je to dobrá.

  • Lenka Čermáková | 9. 11. 2005 13:21

    Výborné,všem moc chutnala.Recept již zařazen do oblíbených.

  • Jana Novakova | 28. 5. 2005 20:40

    No, ja nevim...jen 20g cukru? Neni to chyba? Nemelo to byt 200g?

  • Anonym | 13. 3. 2005 15:06

    Proč pro důchodce??? Vypadá to dobře

  • evženie rambousková | 10. 6. 2004 11:57

    velmi chutný pokrm doporučuji hlavně pro dúchodce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětská krupice Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořicový cukr Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Buřtový salát

Buřtový salát

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

87
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
80
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

Jiří Bartoška (†78): Rozhovor z trezoru! Průšvihy ve škole a kouření na záchodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact