• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks tvaroh
    • 20
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce dětská krupice
    • máslo 1/8 (změklého)
  • Povrch
    • 3
      ks zakysaná smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem.
2
Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 21. 8. 2008 18:06

    Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!

  • market nováková | 21. 8. 2008 17:16

    Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu

  • milena kubikova | 9. 11. 2007 17:15

    robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.

  • milena kubikova | 9. 11. 2007 17:04

    no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:39

    Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.

  • Lenka S | 11. 10. 2007 15:34

    Já jsem ho pekla na klasickém velkém plechu a nepřipadá mi nízký - viz foto.

  • Zuzana Macků | 11. 10. 2007 14:19

    moc dobré, akorát na klasický velký plech mi to těsto řišlo docela nízké .... tzn. že příště budu muset dělat větší dávku :-) to ale samozřejmě nemění nic na tom, že moučník je opravdu dobrý :-) Skořice to je moje :))

  • Ája | 29. 10. 2006 16:43

    Uvedené množství je na malý a nebo velký plech? Děkuji za odpověď.

  • Soňa N | 28. 10. 2006 18:21

    Vynikající,hustá je zakysaná smetana Alpa prodává ji Plus.

  • Jana Tomčíková | 28. 10. 2006 16:09

    Sašo, v podobném receptu se píše, že se koláč poleje zakysanou smetanou hned po vytažení z trouby, dělám to tak a smetana je po vychlazení krásně ztuhlá.Jinak je taky rozdíl mezy kvalitou zakysaných smetan, určitě bych nedávala třeba značku Danone nebo Yoplait, ale mám dobrou zkušenost se smetanou z mlékáren Valašské Meziříčí, není špatná i obyčejná Albert.Na první pohled by měla být smetana co nejhustší.

  • Airan | 28. 10. 2006 13:49

    Saša, v množství cukru je určítě chyba, lžice musí být vrchovaté a pect se musí dlouho, nejmin 1 hodinu! Znam podobní recept a není tak spatný.

  • Saša | 28. 10. 2006 13:00

    Včera jsem řezy upekla, ale těsto vůbec nevykynulo, zůstalo nízké a mokré. Smetana navrchu nezatuhla ani v lednici.Celé na vyhození. Můžete mi poradit, v čem je zakopaný pes ? Určitě to je skvělé, jen to umět :-)

  • Martinka Griscenko | 17. 8. 2006 01:51

    Buchta je vynikajici, ja jsem jeste smichala hnedy cukr a skorici a zamichala do testa.Jen jako mramor. Buchtu vrele doporucuji.Dekuji za recept

  • D K | 12. 3. 2006 12:36

    Včera upečený a včera i snězený. Opravdu vynikající. Do těsta jsem dala jen vanilkový cukr a 1 lžíci cukru a naprosto to stačilo. Neměla jsem máslo, tak jsem dala 2 lžíce oleje. A na povrch jsem rozetřela kysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem activia. Dávám za 1.

  • tereza | 7. 3. 2006 11:06

    chtěla bych ho zrovinka dělat ale nevim jak s tim cukrem poradite nekdo?

  • JANA | 6. 3. 2006 16:00

    Výborný recept,manžel si ho velice pochvaloval!!!díky za nápad

  • magdina | 18. 11. 2005 08:58

    Vřčera jsem pekla.2dkg cukru se mi zdálo taky málo,20 zase moc tak jsem tam dala 15 dkg.Těsto bylo dost tuhé, tak se na plech muselo natřít-šlo to docela ztuha. Ale buchta je to dobrá.

  • Lenka Čermáková | 9. 11. 2005 13:21

    Výborné,všem moc chutnala.Recept již zařazen do oblíbených.

  • Jana Novakova | 28. 5. 2005 20:40

    No, ja nevim...jen 20g cukru? Neni to chyba? Nemelo to byt 200g?

  • Anonym | 13. 3. 2005 15:06

    Proč pro důchodce??? Vypadá to dobře

  • evženie rambousková | 10. 6. 2004 11:57

    velmi chutný pokrm doporučuji hlavně pro dúchodce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětská krupice Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořicový cukr Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

175
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
30
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Vdova Johana po komiksovém králi Kájovi Saudkovi (†80): O nápadníky nemá nouzi!

Vdova Johana po komiksovém králi Kájovi Saudkovi (†80): O nápadníky nemá nouzi!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact