Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!
Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu
robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.
no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.
Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.
Já jsem ho pekla na klasickém velkém plechu a nepřipadá mi nízký - viz foto.
moc dobré, akorát na klasický velký plech mi to těsto řišlo docela nízké .... tzn. že příště budu muset dělat větší dávku :-) to ale samozřejmě nemění nic na tom, že moučník je opravdu dobrý :-) Skořice to je moje :))
Uvedené množství je na malý a nebo velký plech? Děkuji za odpověď.
Vynikající,hustá je zakysaná smetana Alpa prodává ji Plus.
Sašo, v podobném receptu se píše, že se koláč poleje zakysanou smetanou hned po vytažení z trouby, dělám to tak a smetana je po vychlazení krásně ztuhlá.Jinak je taky rozdíl mezy kvalitou zakysaných smetan, určitě bych nedávala třeba značku Danone nebo Yoplait, ale mám dobrou zkušenost se smetanou z mlékáren Valašské Meziříčí, není špatná i obyčejná Albert.Na první pohled by měla být smetana co nejhustší.
Saša, v množství cukru je určítě chyba, lžice musí být vrchovaté a pect se musí dlouho, nejmin 1 hodinu! Znam podobní recept a není tak spatný.
Včera jsem řezy upekla, ale těsto vůbec nevykynulo, zůstalo nízké a mokré. Smetana navrchu nezatuhla ani v lednici.Celé na vyhození. Můžete mi poradit, v čem je zakopaný pes ? Určitě to je skvělé, jen to umět :-)
Buchta je vynikajici, ja jsem jeste smichala hnedy cukr a skorici a zamichala do testa.Jen jako mramor. Buchtu vrele doporucuji.Dekuji za recept
Včera upečený a včera i snězený. Opravdu vynikající. Do těsta jsem dala jen vanilkový cukr a 1 lžíci cukru a naprosto to stačilo. Neměla jsem máslo, tak jsem dala 2 lžíce oleje. A na povrch jsem rozetřela kysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem activia. Dávám za 1.
chtěla bych ho zrovinka dělat ale nevim jak s tim cukrem poradite nekdo?
Výborný recept,manžel si ho velice pochvaloval!!!díky za nápad
Vřčera jsem pekla.2dkg cukru se mi zdálo taky málo,20 zase moc tak jsem tam dala 15 dkg.Těsto bylo dost tuhé, tak se na plech muselo natřít-šlo to docela ztuha. Ale buchta je to dobrá.
Výborné,všem moc chutnala.Recept již zařazen do oblíbených.
No, ja nevim...jen 20g cukru? Neni to chyba? Nemelo to byt 200g?
Proč pro důchodce??? Vypadá to dobře
velmi chutný pokrm doporučuji hlavně pro dúchodce..