• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané skořicové lívance z kynutého těsta jsou nedělní klasikou, které zkrátka nelze odolat. Když je navíc doplníte tvarohovým krémem, zmizí vám pod rukama dříve, než je dáte na stůl.

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko vlažné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 300
      g polohrubá mouka
    • droždí - půl kostky
    • 2
      lžíce cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 300
      g jablka nebo hrušky
    • citronová kůra dle chuti
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti:
    • měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání
    • moučkový cukr nebo javorový sirup
    • skořicový cukr
    • ovoce
    • zakysaná smetana nebo zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto (hutnější než na palačinky) a necháme pod utěrkou kynout zhruba půl hodiny. Pak opět rázně promícháme, naženeme do těsta pořádnou porci vzduchu, přisypeme nadrobno pokrájená jablíčka či hrušky (kdo nechce, nemusí), která v těstě už jen tak zlehka krátce "poválíme" a necháme opět kynout.
2
Až těsto zvětší svůj objem, nejméně jednou tolik, máme ho připravené ke smažení.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Těsto odebíráme naběračkou a vléváme do roztopeného lívanečníku či pánve s rozehřátým tukem. Smažíme z obou stran dozlatova, pak je postupně pokládáme na ubrousek, kde necháme odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

RADA: Smažení koblih a jiných sladkostí

4
Servírujeme je obalené v cukru se skořicí nebo s oslazeným vyšlehaným tvarohem se smetanou, zakysanou smetanou či kopečkem vanilkové zmrzliny. Zkrátka, každý si dá to, co má nejraději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové lívance

Pohankové lívance

LÍVANCE

LÍVANCE

Ricottové lívance

Ricottové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Ovoce Polohrubá mouka Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Zakysaná smetana

Palačinky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Palačinky

Poslední sledované recepty

124
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
117
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
87
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
78
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
51
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové oválky
Skořicové oválky
Skořicové rohlíčky
Skořicové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact