• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané skořicové lívance z kynutého těsta jsou nedělní klasikou, které zkrátka nelze odolat. Když je navíc doplníte tvarohovým krémem, zmizí vám pod rukama dříve, než je dáte na stůl.

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko vlažné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 300
      g polohrubá mouka
    • droždí - půl kostky
    • 2
      lžíce cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 300
      g jablka nebo hrušky
    • citronová kůra dle chuti
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti:
    • měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání
    • moučkový cukr nebo javorový sirup
    • skořicový cukr
    • ovoce
    • zakysaná smetana nebo zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto (hutnější než na palačinky) a necháme pod utěrkou kynout zhruba půl hodiny. Pak opět rázně promícháme, naženeme do těsta pořádnou porci vzduchu, přisypeme nadrobno pokrájená jablíčka či hrušky (kdo nechce, nemusí), která v těstě už jen tak zlehka krátce "poválíme" a necháme opět kynout.
2
Až těsto zvětší svůj objem, nejméně jednou tolik, máme ho připravené ke smažení.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Těsto odebíráme naběračkou a vléváme do roztopeného lívanečníku či pánve s rozehřátým tukem. Smažíme z obou stran dozlatova, pak je postupně pokládáme na ubrousek, kde necháme odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

RADA: Smažení koblih a jiných sladkostí

4
Servírujeme je obalené v cukru se skořicí nebo s oslazeným vyšlehaným tvarohem se smetanou, zakysanou smetanou či kopečkem vanilkové zmrzliny. Zkrátka, každý si dá to, co má nejraději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové lívance

Pohankové lívance

LÍVANCE

LÍVANCE

Ricottové lívance

Ricottové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Ovoce Polohrubá mouka Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Zakysaná smetana

Palačinky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Palačinky

Poslední sledované recepty

169
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Horké zázvorové smoothie…
156
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
153
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
109
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
64
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové oválky
Skořicové oválky
Skořicové rohlíčky
Skořicové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact