Všechny přísady smícháme na tužší těsto, ze kterého formujeme placičky, smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení je ještě horké obaluje ve směsi skořicového a močkového cukru. Je to rychlé, dobré, vláčné... a nepříliš finančně náročné.
Snadné, rychlé a velice chutné! Dokonalá snídaně pro mého malého milovníka koblížků! Díky, určitě budu opakovat!
Hanička
|23. 5. 2008 07:18
Podobný recept dělávám s tvarohem (bez cukru a dávám 4 vejce).Zkusila jsem tuto variantu s kys. smetanou.Polohurubé mouky jsem dala 25dkg a pak ještě trochu přidala - dle hustoty těsta. Vyválela jsem placku,vykrojila kolečka,usmažila,obalila v mouč. cukru smíchaném se skořicí - výsledek výborný a rychlý.No a protože mi zbyl doma pudinkový krém, část koblížků jsem rozřízla a naplnila - nemá to chybu.
Zdena z JM
|21. 5. 2008 13:46
Popravdě řečeno, já kdybych měla poprvé dělat koblížky, asi bych si s tímto receptem taky nevěděla rady. Myslím si, že pro začínající kuchařky by bylo lepší vždy uvést alespoň přibližné množství surovin. A Vaše rada, paní Remková, by se také dala napsat jiným způsoben a ne tak jedovatě.
Jana Remková
|21. 5. 2008 13:40
Já bych řekla,že trocha bude tak jedna lžíce cukru a mouky tolik,aby se z těsta daly tvořit placičky,ne?Když to bude řídké,asi to nepůjde,co myslíte?
Iveta Janatová
|17. 5. 2008 22:24
Já toto dělám z tvarohu (250g) ,200-250 g poloh.mouky,(může se i přidat),prášku do pečiva,1 vejcete a špetky soli.Umíchám a smažím ve vetší vrstvě oleje,aby byli koblížky celé ponořené,potom obaluji v cukru.
Jana Wernischova
|17. 5. 2008 14:30
Když autor/autorka jasně udává 1 vejce, mělo by být uvedeno aspoň přibližné množství i ostatních surovin!