• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hvězdy z Německa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hvězdy z Německa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 330
      g mleté mandle nebo lískové oříšky (lze kombinovat)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků šleháme sníh a postupně do něj přidáváme cukr, až vznikne hustá hmota. 2 lžíce této hmoty si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme skořici a 270 g ořechů. Na vále posypaném vrstvou zbylých ořechů vyválíme ze vzniklého těsta asi 1 cm vysokou placku, ze které vykrajujeme hvězdy. Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ca 30-45 minunt při 110-160 °C (bílek na povrchu by se neměl zbarvit do hněda).
2
Hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané. Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

špenátové hvězdy z listového těsta

špenátové hvězdy z listového těsta

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 19. 12. 2016 17:20

    UUUUUFFFFF.... No, pekla jsem. Nechala jsem těsto odležet, zaschnout, udělala jsem snad vše... Ale bylo to jako dělat cukroví z ovesné kaše. Vyválet se mi ještě povedlo, vykrájet taky, ale přenést na plech bylo nemožné. Nakonec jsem dělala malé kuličky a ty jsem na plechu rozplácla na placičky a potřela sněhem. Jsou to docela dobré sušenky ;-)

  • Skira | 11. 12. 2012 14:37

    Přesně tento recept jsem hledala! <3 Ráda bych se zeptala, zda někdo pekl ze směsi mandlí a vlašských ořechů? Jak dlouho by se měly uležet? Mám je dát do vzduchotěsné nádoby, nebo raději jako pracky do papírové krabice. Předem děkuji za odpovědi! Snad je ještě letos stihnu :-)

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:17

    Také je peču už léta, jsou výborné, peču z mletých mandlí. Pokud mohu poradit, aby se těsto nelepilo, páč je to fakt "Herkules"...válejte mezi foliemi a nebo podsypte vál trochou ml.cukru. Pokud jsou z mandlí, je dobré péci dříve a nechat rozležet, pak nemají chybu..:-)

  • Anna R | 9. 12. 2007 20:17

    Tak mi nedá,abych nepřidala svoje zkušenosti. Bílky jsem si odvážila tak, aby jich nebylo víc jak 100g, pak jsem jej vyšlehala do tuhého sněhu a pokračovala podle popisu. Musím říct, že hmota byla perfektní a vůbec jsem nemusela čekat na zaschnutí a těsto jsem opakovaným válením zpracovala do posledního kousíčku. Teď se pečou, tak uvídíme jaké to bude chuťově, ale práce s těstem byla dobrá.

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 22:13

    Tiez som robila z mandli a nechala cesto asi 1 hod oschnut,boli vyborne.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 07:17

    Tak jsem prave dopekla ty hvezdicky. Diky kometarum jsem mela uspech, hvezdicky jsou kouzelne. Nevim, zda jste pouzily orechy nebo mandle. Ja jsem nastrouhala mandle, protoze ty maji mene tuku a tak jsem se domnivala, ze testo bude lepe drzet. Dale jsem pouzila 3 "MALE" bilky. Testo skutecne vypadalo jako lepidlo a tak jsem nejprve rukama vytvorila vetsi silnou placku a nechala 20 minut napokoji. Pak to slo docela dobre vyvalet a i vykrajovat. Dokonce jsem mohla vyvalovat i kazde zbytky po vykrajovani. Ale po kazdem vyvaleni jsem pockala dalsich 10 minut, aby testo trochu oschlo a pak teprve vykrajovala. Nakonec potrela snehem s cukrem a tvary drzi perfekne. Myslim, ze pouziti mandli a nechani zaschuti testa je asi dulezite. Dale snih se nedal uslehat dotuha, protoze to mnozstvi cukru dovoli udelat skutecne jen lepidlovou hmotu /asi jako citronova poleva/, ale po zamichani mandli a oschnuti slo vsechno dobre. Jsou vynikajici a krasne voni.

  • Marcela Vrabcová | 17. 12. 2005 19:18

    No tak jsem rada, ze nejsem leva jen ja :-). Nicmene ale musim rict, ze ty koule co jsem udelala uz se rozlezely a jsou naprosto senzacni. Takze pokud netrvate na hvezdach, urcite doporucuji vyzkouset.

  • Ithariel | 17. 12. 2005 18:09

    Tak tenhle recept vypadal výborně, vyzkoušela jsem a místo úžasných hvězdiček jsem vynalezla prvotřídní lepidlo. Nejspíš jsem antitalent od přírody, ale co. Aspoň bude o Vánoce nějaká sranda :o)Jen najít někoho, kdo sundá ty hrudky ze stropu :D

  • Marcela Vrabcová | 8. 12. 2005 15:00

    Nepodarilo udelat takove testo, abych ho mohla valetm tak jsem udelala kulicky do kterych jsem zabalila rozinku a ze snehu jsem udelala bilou cepicku. Uz se tesim, az se rozlezi. Cerstve jsou super.

  • Táňa K. | 28. 11. 2005 10:35

    Já jsem poprvé ochutnala toto cukroví před dvěma lety v Rakousku a musím říct, že mi natolik zachutnalo, že ho od té doby pravidelně na Vánoce peču a patří mezi naše nejoblíbenější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Mleté mandle Moučkový cukr Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Stracciatella

Stracciatella

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
23
Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Sýrová omáčka s čerstvou…
19
Kuřecí roláda se zámeckými brambory
Kuřecí roláda se…
16
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
16
Ryžogalo falešné, základní recept
Ryžogalo falešné,…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact