• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hvězdy z Německa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hvězdy z Německa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 330
      g mleté mandle nebo lískové oříšky (lze kombinovat)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků šleháme sníh a postupně do něj přidáváme cukr, až vznikne hustá hmota. 2 lžíce této hmoty si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme skořici a 270 g ořechů. Na vále posypaném vrstvou zbylých ořechů vyválíme ze vzniklého těsta asi 1 cm vysokou placku, ze které vykrajujeme hvězdy. Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ca 30-45 minunt při 110-160 °C (bílek na povrchu by se neměl zbarvit do hněda).
2
Hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané. Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

špenátové hvězdy z listového těsta

špenátové hvězdy z listového těsta

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 19. 12. 2016 17:20

    UUUUUFFFFF.... No, pekla jsem. Nechala jsem těsto odležet, zaschnout, udělala jsem snad vše... Ale bylo to jako dělat cukroví z ovesné kaše. Vyválet se mi ještě povedlo, vykrájet taky, ale přenést na plech bylo nemožné. Nakonec jsem dělala malé kuličky a ty jsem na plechu rozplácla na placičky a potřela sněhem. Jsou to docela dobré sušenky ;-)

  • Skira | 11. 12. 2012 14:37

    Přesně tento recept jsem hledala! <3 Ráda bych se zeptala, zda někdo pekl ze směsi mandlí a vlašských ořechů? Jak dlouho by se měly uležet? Mám je dát do vzduchotěsné nádoby, nebo raději jako pracky do papírové krabice. Předem děkuji za odpovědi! Snad je ještě letos stihnu :-)

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:17

    Také je peču už léta, jsou výborné, peču z mletých mandlí. Pokud mohu poradit, aby se těsto nelepilo, páč je to fakt "Herkules"...válejte mezi foliemi a nebo podsypte vál trochou ml.cukru. Pokud jsou z mandlí, je dobré péci dříve a nechat rozležet, pak nemají chybu..:-)

  • Anna R | 9. 12. 2007 20:17

    Tak mi nedá,abych nepřidala svoje zkušenosti. Bílky jsem si odvážila tak, aby jich nebylo víc jak 100g, pak jsem jej vyšlehala do tuhého sněhu a pokračovala podle popisu. Musím říct, že hmota byla perfektní a vůbec jsem nemusela čekat na zaschnutí a těsto jsem opakovaným válením zpracovala do posledního kousíčku. Teď se pečou, tak uvídíme jaké to bude chuťově, ale práce s těstem byla dobrá.

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 22:13

    Tiez som robila z mandli a nechala cesto asi 1 hod oschnut,boli vyborne.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 07:17

    Tak jsem prave dopekla ty hvezdicky. Diky kometarum jsem mela uspech, hvezdicky jsou kouzelne. Nevim, zda jste pouzily orechy nebo mandle. Ja jsem nastrouhala mandle, protoze ty maji mene tuku a tak jsem se domnivala, ze testo bude lepe drzet. Dale jsem pouzila 3 "MALE" bilky. Testo skutecne vypadalo jako lepidlo a tak jsem nejprve rukama vytvorila vetsi silnou placku a nechala 20 minut napokoji. Pak to slo docela dobre vyvalet a i vykrajovat. Dokonce jsem mohla vyvalovat i kazde zbytky po vykrajovani. Ale po kazdem vyvaleni jsem pockala dalsich 10 minut, aby testo trochu oschlo a pak teprve vykrajovala. Nakonec potrela snehem s cukrem a tvary drzi perfekne. Myslim, ze pouziti mandli a nechani zaschuti testa je asi dulezite. Dale snih se nedal uslehat dotuha, protoze to mnozstvi cukru dovoli udelat skutecne jen lepidlovou hmotu /asi jako citronova poleva/, ale po zamichani mandli a oschnuti slo vsechno dobre. Jsou vynikajici a krasne voni.

  • Marcela Vrabcová | 17. 12. 2005 19:18

    No tak jsem rada, ze nejsem leva jen ja :-). Nicmene ale musim rict, ze ty koule co jsem udelala uz se rozlezely a jsou naprosto senzacni. Takze pokud netrvate na hvezdach, urcite doporucuji vyzkouset.

  • Ithariel | 17. 12. 2005 18:09

    Tak tenhle recept vypadal výborně, vyzkoušela jsem a místo úžasných hvězdiček jsem vynalezla prvotřídní lepidlo. Nejspíš jsem antitalent od přírody, ale co. Aspoň bude o Vánoce nějaká sranda :o)Jen najít někoho, kdo sundá ty hrudky ze stropu :D

  • Marcela Vrabcová | 8. 12. 2005 15:00

    Nepodarilo udelat takove testo, abych ho mohla valetm tak jsem udelala kulicky do kterych jsem zabalila rozinku a ze snehu jsem udelala bilou cepicku. Uz se tesim, az se rozlezi. Cerstve jsou super.

  • Táňa K. | 28. 11. 2005 10:35

    Já jsem poprvé ochutnala toto cukroví před dvěma lety v Rakousku a musím říct, že mi natolik zachutnalo, že ho od té doby pravidelně na Vánoce peču a patří mezi naše nejoblíbenější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Mleté mandle Moučkový cukr Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Dort srdce

Dort srdce

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

117
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
117
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
60
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

Jiří Bartoška (†78) a jeho Kateřina (47): Dcera, kterou držel v ústraní!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact