• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hvězdy z Německa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hvězdy z Německa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 330
      g mleté mandle nebo lískové oříšky (lze kombinovat)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků šleháme sníh a postupně do něj přidáváme cukr, až vznikne hustá hmota. 2 lžíce této hmoty si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme skořici a 270 g ořechů. Na vále posypaném vrstvou zbylých ořechů vyválíme ze vzniklého těsta asi 1 cm vysokou placku, ze které vykrajujeme hvězdy. Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ca 30-45 minunt při 110-160 °C (bílek na povrchu by se neměl zbarvit do hněda).
2
Hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané. Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

špenátové hvězdy z listového těsta

špenátové hvězdy z listového těsta

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 19. 12. 2016 17:20

    UUUUUFFFFF.... No, pekla jsem. Nechala jsem těsto odležet, zaschnout, udělala jsem snad vše... Ale bylo to jako dělat cukroví z ovesné kaše. Vyválet se mi ještě povedlo, vykrájet taky, ale přenést na plech bylo nemožné. Nakonec jsem dělala malé kuličky a ty jsem na plechu rozplácla na placičky a potřela sněhem. Jsou to docela dobré sušenky ;-)

  • Skira | 11. 12. 2012 14:37

    Přesně tento recept jsem hledala! <3 Ráda bych se zeptala, zda někdo pekl ze směsi mandlí a vlašských ořechů? Jak dlouho by se měly uležet? Mám je dát do vzduchotěsné nádoby, nebo raději jako pracky do papírové krabice. Předem děkuji za odpovědi! Snad je ještě letos stihnu :-)

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:17

    Také je peču už léta, jsou výborné, peču z mletých mandlí. Pokud mohu poradit, aby se těsto nelepilo, páč je to fakt "Herkules"...válejte mezi foliemi a nebo podsypte vál trochou ml.cukru. Pokud jsou z mandlí, je dobré péci dříve a nechat rozležet, pak nemají chybu..:-)

  • Anna R | 9. 12. 2007 20:17

    Tak mi nedá,abych nepřidala svoje zkušenosti. Bílky jsem si odvážila tak, aby jich nebylo víc jak 100g, pak jsem jej vyšlehala do tuhého sněhu a pokračovala podle popisu. Musím říct, že hmota byla perfektní a vůbec jsem nemusela čekat na zaschnutí a těsto jsem opakovaným válením zpracovala do posledního kousíčku. Teď se pečou, tak uvídíme jaké to bude chuťově, ale práce s těstem byla dobrá.

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 22:13

    Tiez som robila z mandli a nechala cesto asi 1 hod oschnut,boli vyborne.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 07:17

    Tak jsem prave dopekla ty hvezdicky. Diky kometarum jsem mela uspech, hvezdicky jsou kouzelne. Nevim, zda jste pouzily orechy nebo mandle. Ja jsem nastrouhala mandle, protoze ty maji mene tuku a tak jsem se domnivala, ze testo bude lepe drzet. Dale jsem pouzila 3 "MALE" bilky. Testo skutecne vypadalo jako lepidlo a tak jsem nejprve rukama vytvorila vetsi silnou placku a nechala 20 minut napokoji. Pak to slo docela dobre vyvalet a i vykrajovat. Dokonce jsem mohla vyvalovat i kazde zbytky po vykrajovani. Ale po kazdem vyvaleni jsem pockala dalsich 10 minut, aby testo trochu oschlo a pak teprve vykrajovala. Nakonec potrela snehem s cukrem a tvary drzi perfekne. Myslim, ze pouziti mandli a nechani zaschuti testa je asi dulezite. Dale snih se nedal uslehat dotuha, protoze to mnozstvi cukru dovoli udelat skutecne jen lepidlovou hmotu /asi jako citronova poleva/, ale po zamichani mandli a oschnuti slo vsechno dobre. Jsou vynikajici a krasne voni.

  • Marcela Vrabcová | 17. 12. 2005 19:18

    No tak jsem rada, ze nejsem leva jen ja :-). Nicmene ale musim rict, ze ty koule co jsem udelala uz se rozlezely a jsou naprosto senzacni. Takze pokud netrvate na hvezdach, urcite doporucuji vyzkouset.

  • Ithariel | 17. 12. 2005 18:09

    Tak tenhle recept vypadal výborně, vyzkoušela jsem a místo úžasných hvězdiček jsem vynalezla prvotřídní lepidlo. Nejspíš jsem antitalent od přírody, ale co. Aspoň bude o Vánoce nějaká sranda :o)Jen najít někoho, kdo sundá ty hrudky ze stropu :D

  • Marcela Vrabcová | 8. 12. 2005 15:00

    Nepodarilo udelat takove testo, abych ho mohla valetm tak jsem udelala kulicky do kterych jsem zabalila rozinku a ze snehu jsem udelala bilou cepicku. Uz se tesim, az se rozlezi. Cerstve jsou super.

  • Táňa K. | 28. 11. 2005 10:35

    Já jsem poprvé ochutnala toto cukroví před dvěma lety v Rakousku a musím říct, že mi natolik zachutnalo, že ho od té doby pravidelně na Vánoce peču a patří mezi naše nejoblíbenější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Mleté mandle Moučkový cukr Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Pečené fazole

Pečené fazole

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
33
Voňavý blumový džem
Voňavý blumový džem
29
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
29
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

Zuzana Bydžovská v roli alkoholičky: Problémy si zažila na vlastní kůži

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact