• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hrudky z křížal

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl -špetka
    • 100
      g sušená jablka -nahrubo pokrájená
  • Poleva:
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • citronová šťáva -cca 2 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky těsta a pečeme 12 - 15 minut. Necháme vychladnout. Hotové buď jen pocukrujeme, nebo dozdobíme citronovou polevou. Z cukru moučky a citronové šťávy si uděláme hustou kašičku, kterou pak hrudky pokapeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Lupínkové hrudky

Lupínkové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 19. 12. 2011 13:09

    Také jsem použila třtinový cukr a nakyslé křížaly. Dopékala jsem nakonec při 180°C, při původní teplotě jsem cítila z těsta prášek na pečení. I přestože jsem na hotový výrobek nedala ani polevu, ani ho neobalila cukrem, byl hodně sladký. Příště dám cukru méně, holt každý máme jiný vkus. Skořicové hrudky jsou velmi dobré a opravdu výrazně skořicové. PS: Příště se nebudu tvarovat s kuličkami, protože při nakynutí se těsto i křížaly zvětšily a z kuliček se staly kupičky :-)

  • Tereza.Císařová | 10. 12. 2011 19:52

    Místo cukru bíleho jsem použila třtinový, který se hodí ke skořici s jablky, nedělala jsem hrudky, ale vyválela placičky z kuliček a placičky rozčtvrtila před pečením. Výborné křupavé chuťovky. Děkuji za recept výborný nápad a skvělá chuť. Doporučuji.

  • Marcela | 1. 6. 2011 12:31

    Dělala jsem je ze zcvrklých jablek, která si říkala o vyhazov a přidala o trochu víc mouky. Měla jsem z těsta po upečení chuťově velice vydařené koláčky, dík za prima nápad ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Chuťovky Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Zákusky Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušená jablka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Okurkový salát alá tzatziky

Okurkový salát alá tzatziky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Červené špagety
Červené špagety
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
20
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact