• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hrudky z křížal

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl -špetka
    • 100
      g sušená jablka -nahrubo pokrájená
  • Poleva:
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • citronová šťáva -cca 2 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky těsta a pečeme 12 - 15 minut. Necháme vychladnout. Hotové buď jen pocukrujeme, nebo dozdobíme citronovou polevou. Z cukru moučky a citronové šťávy si uděláme hustou kašičku, kterou pak hrudky pokapeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Lupínkové hrudky

Lupínkové hrudky

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 19. 12. 2011 13:09

    Také jsem použila třtinový cukr a nakyslé křížaly. Dopékala jsem nakonec při 180°C, při původní teplotě jsem cítila z těsta prášek na pečení. I přestože jsem na hotový výrobek nedala ani polevu, ani ho neobalila cukrem, byl hodně sladký. Příště dám cukru méně, holt každý máme jiný vkus. Skořicové hrudky jsou velmi dobré a opravdu výrazně skořicové. PS: Příště se nebudu tvarovat s kuličkami, protože při nakynutí se těsto i křížaly zvětšily a z kuliček se staly kupičky :-)

  • Tereza.Císařová | 10. 12. 2011 19:52

    Místo cukru bíleho jsem použila třtinový, který se hodí ke skořici s jablky, nedělala jsem hrudky, ale vyválela placičky z kuliček a placičky rozčtvrtila před pečením. Výborné křupavé chuťovky. Děkuji za recept výborný nápad a skvělá chuť. Doporučuji.

  • Marcela | 1. 6. 2011 12:31

    Dělala jsem je ze zcvrklých jablek, která si říkala o vyhazov a přidala o trochu víc mouky. Měla jsem z těsta po upečení chuťově velice vydařené koláčky, dík za prima nápad ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Chuťovky Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Zákusky Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušená jablka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Club Sandwich

Club Sandwich

Filety po italsku

Filety po italsku

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

170
Dýňová tortila
Dýňová tortila
79
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
72
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
52
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
43
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact