• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hrudky z křížal

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 160
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • sůl -špetka
    • 100
      g sušená jablka -nahrubo pokrájená
  • Poleva:
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • citronová šťáva -cca 2 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí (mimo těch na polevu) vypracujeme těsto.Troubu rozehřejeme na 150°C. Na plech s pečícím papírem děláme pomocí lžičky menší hrudky těsta a pečeme 12 - 15 minut. Necháme vychladnout. Hotové buď jen pocukrujeme, nebo dozdobíme citronovou polevou. Z cukru moučky a citronové šťávy si uděláme hustou kašičku, kterou pak hrudky pokapeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Kuře s nasládlou nádivkou z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Lupínkové hrudky

Lupínkové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magda | 19. 12. 2011 13:09

    Také jsem použila třtinový cukr a nakyslé křížaly. Dopékala jsem nakonec při 180°C, při původní teplotě jsem cítila z těsta prášek na pečení. I přestože jsem na hotový výrobek nedala ani polevu, ani ho neobalila cukrem, byl hodně sladký. Příště dám cukru méně, holt každý máme jiný vkus. Skořicové hrudky jsou velmi dobré a opravdu výrazně skořicové. PS: Příště se nebudu tvarovat s kuličkami, protože při nakynutí se těsto i křížaly zvětšily a z kuliček se staly kupičky :-)

  • Tereza.Císařová | 10. 12. 2011 19:52

    Místo cukru bíleho jsem použila třtinový, který se hodí ke skořici s jablky, nedělala jsem hrudky, ale vyválela placičky z kuliček a placičky rozčtvrtila před pečením. Výborné křupavé chuťovky. Děkuji za recept výborný nápad a skvělá chuť. Doporučuji.

  • Marcela | 1. 6. 2011 12:31

    Dělala jsem je ze zcvrklých jablek, která si říkala o vyhazov a přidala o trochu víc mouky. Měla jsem z těsta po upečení chuťově velice vydařené koláčky, dík za prima nápad ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Chuťovky Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Zákusky Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Sůl Sušená jablka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

156
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
89
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
86
Zapečené kroupy s brambory a žampiony
Zapečené kroupy s…
82
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
71
Zapečené těstoviny s masem a kukuřicí
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
  • Recepty.cz
  • Skořicové hrudky z křížal
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact