• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová zmrzlina

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová zmrzlina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,25
      l mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 350
      g smetana
    • 2
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Lusk vanilky nařízneme a vydlabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň i lusk a zahřejeme. Stáhneme z plotny a necháme odstát. Žloutky vyšleháme s cukrem. Z mléka vylovíme vanilkový lusk.
2
Za stálého míchání přiléváme mléko po malých dávkách do žloutkového krému. Směs přelijeme do hrnce na vaření mléka a opět postavíme na plotýnku. Zahříváme, dokud směs nezhoustne, nezapomínáme míchat. Z hrnce přemístíme uvařenou směs do mísy a necháme vychladnout.
3
Často promícháme, aby hmota zůstala hladká a na povrchu se netvořila tuhá vrstva. Ze smetany a skořice ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do základu v míse. Potom směsí naplníme formu. Nejlepší je podlouhlá o objemu asi 1 1/2 l. Formu dáme na 3 hod. do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku ponoříme do teplé vody a zmrzlinu vyklopíme na podnos. Krájíme na plátky.
4
I když to vypadá trochu složitě, příprava trvá zhruba 20 min. (bez těch 30 min. mrazení).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicová klubka

Skořicová klubka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Skořicová buchta

Skořicová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukáš A. | 27. 12. 2007 19:52

    Jak dlouhou má životnost?Při skladovaní samozřejmě v mrazáku..

  • Michaela Atherton | 21. 4. 2006 13:13

    zloutku se dava 6, nejak mi to vypadlo:o]

  • Pavlína Svitáková | 21. 4. 2006 10:16

    Toto si nechám líbit.Poctivá domácí zmrzlina.Mám zmrzlinovač ,tak to bude v permanenci.Skořici máme rádi.Děkuji !!

  • Gábina | 21. 4. 2006 10:10

    kolik se tam dává žloutků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Skořice Smetana Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

83
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
30
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact