Z přísad vypracujeme těsto, které necháme 1-2 hodiny rozležet v chladu. Potom z něj odebíráme kousky, které protlačujeme přes lis na česnek rovnou na vymazaný plech do klubka. Průměr asi 3 cm. Povrch posypeme barevnými kuličkami a pečeme asi 8 minut. Upečené můžeme (ale nemusíme) jemně posypat cukrem.
2
Poznámka: dávejte pozor při pečení, na kakaovém těstu není dobře vidět, že už je upečené.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/gallery/album02
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sf
|14. 9. 2013 17:07
8-)
michaela
|14. 9. 2013 17:06
Dnes jsem ho pekla a bylo to vynikající budu to dělat často ( a dávám za 1 ) ;-)
hana vankova
|16. 12. 2008 12:47
TAK JSEM HO VČERA VEČER UPEKLA TVAROVĚ TO NENÍ TAK HEZKÉ JAKO NA OBRÁZKU .ALE BYLA JSEM MILE PŘEKVAPENA JAK SE STĚSTEM DOBŘE PRACUJE .PUDING JSEM DÁVALA ČOKOLÁDOVÝ(VAROMA)A JELIKOŽ JSEM NEMĚLA KULIČKY TAK JSEM DO PROSTŘED KLUBKA DALA TROCHU MARMELÁDY A POSIPALA KOKOSEM U KTERÉHO MĚ NENAPADLO ŽE PŘI PEČENÍ ZHNĚDNE .CHYBAMA SE ČLOVĚK UČÍ .A PO UPEČENÍ JSEM KLUBKA POCUKROVALA MOUČKOVÝM CUKREM .KOKOS SICE NENÍ VIDĚT ALE PŘI KONZUMACI JE CÍTIT .A ABYCH POZNALA ZDA JE CUKROVÍ UPEČENÉ TAK JSEM HO PROPÍCHLA PÁRÁTKEM ASI JAKO BUCHTU ŠPEJLÍ .CHUTOVĚ MI TO PŘIPOMÍNÁ ČAJOVÉ PEČIVO DÁVÁM ZA 1
Mirka P.
|7. 12. 2008 21:15
Tak tohle je opravdu legrační cukroví. Vypadá jako malé chobotnice. Ve čtvrtek má naše laboratoř vánoční besídku :-))), tak doufám, že se do té doby rozleží. Skvělý nápad, skvělý recept, dávám samozřejmě 1*.
Kuchařka on-line
|4. 12. 2008 18:03
Díky obrázkovému a velmi jednoduchému postupu tohle cukrovíčko jistě vyzkouším :-)
Alena Hanusová
|3. 12. 2007 13:12
Určitě vyzkouším!! Vypadá to na skvěký recept!!
Máří
|21. 11. 2007 13:27
já dělám klubíčka už několik let.Kluci je mají nejraději.Než jsem přišla jak na to taky jsem byla celá zamatlaná.Je lepší těsto vychladit.Uždibnout vždy jen do velikosti lisu na česnek a vymačkávat do dlaně a při vytlačování rovnou tvarovat do klubíčka.
dilí
|2. 6. 2007 23:29
To jsem ráda,že jste se pobavila:-) já se obávala zda to sem kuchařka on-line vůbec vloží..Mimochodem milé kuchařky,nevíte někdo o receptu na sušenky, které by chutí byly jako Zlaté Spekulky od Opavia? ...na krabici u složení jsou napsané jako sušenky se skořicí a karamelem...
dilí
|2. 6. 2007 23:27
To jsem ráda,že jste se pobavila:-) já se obávala zda to sem kuchařka on-line vůbec vloží..Mimochodem milé kuchařky,nevíte někdo o receptu na sušenky, které by chutí byly jako Zlaté Spekulky od Opavia? ...na krabici u složení jsou napsané jako sušenky se skořicí a karamelem...
Tereza -
|1. 6. 2007 18:47
dillí, na vašom príspevku som sa dobre zasmiala:))) Ešte že tie hovienka chutili, to je podstatné, estetika môže ísť bokom:)))
dilí
|1. 6. 2007 17:12
I přes to jak jsem se s tím patlala a nazlobila dávám za konečný pouze chutový ( tvarový se bohužel nepovedl ) výsledek známku 1:)
dilí
|1. 6. 2007 17:09
Děkuji mnohokrát!! To jsem zvědavá, až tu fotku uvidím :-) Já jsem se u toho nanervovala jako blázen :-D nakonec mi nezbývalo nic jiného než z těch potrhaných provázků udělat jakési prapodivné hromádky připomínající malá "hovínka" :-) Ale musím uznat, že po rozležení v chladu, jak psala Jana Cz. chutnali mnohem lépe....sypala jsem ještě moučkovým cukrem. Poté připomínaly již zmiňovaná esíčka.
Jana Cz.
|1. 6. 2007 13:58
Já jsem je dělala do vánočního cukroví a šlo to fajn. Je lepší mít těsto ztuhlé z lednice, pak se s ním zacházím dobře. Lépe to chutnalo po rozležení v chladu.
Gábina H
|1. 6. 2007 12:10
zkusím poslat fotku
Tereza -
|1. 6. 2007 12:08
Ono Dr. Oetker nemusí byť vždy lepší, ja som sa už o tom presvedčila niekoľkokrát. Používam obyčajný puding, škrobárne Sereď. Keď budem robiť, tak to určite sfotím, ale neviem vám presne povedať, kedy to bude. Ale neám s vatláčaním problém, cez lis to ide pekne.
dilí
|31. 5. 2007 23:02
Prosím vás mohl by někdo poslat FOTKU???? Nedovedu si predstavizt jak to má vypadat a ani mi to nešlo nijak stočit trhalo se to a navic to diky tem praškum z pudinku chutnalo po prášku a nedobře... a to jsem naschvál použila lepší od Dr.Oetker...
Andra
|19. 12. 2006 07:22
Dúfam, že to stihnú skôr než mi ich doma zjedia..
Tereza Jarčušková
|18. 12. 2006 15:16
Andra, musia odstáť, potom naberú vlhkosť a zmäknú.
Andra
|18. 12. 2006 14:38
Urobila som v sobotu. Sú dobré, ale mohli by ešte trošku zmäknúť. Pripomínajú mi naše obľúbené esíčka. Manžel povedal, že mu podľa tvaru pripomínajú skôr "mop" ako klbko.
Jaroslava Oumarová
|17. 12. 2006 19:59
Terezko, výborné těsto, neměla jsem kakaový pudink, dala jsem karamelový a taky to je dobré. Líbí se mi netradiční tvar, lis na česnek je skvělý nápad. A krásně mi byt voní skořicí ;o) Dávám samozřejmě 1.
Věra21
|14. 12. 2006 19:38
Skvělé cukroví, trošku piplačka, ale stačí chytit ten "grif" při vytlačování těsta a výsledek stojí za to. Syn ho okamžitě zařadil mezi své favority.
Věra Novotná
|12. 12. 2006 09:32
Pekla jsem v neděli. Vypadá to hezky až na to, že jsem zapomněla dát cukr, takže musím cukrovat. Jinak dobrý nápad s lisem na česnek.
Gábina Houšková
|12. 12. 2006 07:33
Šlo to skvěle, dělala jsem asi z poloviční dávky a je toho asi 30 ks. Malý fígl na zdobení kuličkami - kuličky nasypat na talířek nebo víčko a klubíčko do nich obtisknout, kuličky se krásně přilepí a nejsou po rozsypané všude kolem jako když hotová klubíčka sypete zvrchu kuličkami. Pošlu fotku
Gábina Houšková
|11. 12. 2006 15:41
mám zadělané těsto, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde. Dám určitě vědět
JitkaH.
|2. 12. 2006 14:26
Taky jsem si myslela,ale jde to rychle a dobře. Vypadá to zajímavě a chutnalo to u nás všem.
Eva Mlýnská
|1. 12. 2006 16:49
Už jsem si recept dala do oblíbených, dobrý nápad i když si myslím, že to lisování zabere strašně času, ale za zkoušku to stojí.
Simča Sládková
|22. 11. 2006 00:18
Lis na česnek je perfektní nápad - díky!!!!!
Tereza Jarčušková
|21. 11. 2006 14:44
Nie, zostanú pekné farebné, pečiete krátko, pri strednej teplote.
Lenka K.
|21. 11. 2006 07:24
Ty barevné kuličky se nerozpečou?
Tereza Jarčušková
|16. 11. 2006 13:45
Vierka, ten nápad z lisom na cesnak nie je z mojej hlavy, tiež som sa priučila :)))
Blanka V.
|16. 11. 2006 13:18
Tento recept znám a už jsem 2 x pekla. Cukroví je moc dobré, krásně voní skořicí. Bohužel u nás doma cukroví typu lineckého neletí a miluju je jen já. Musím říct, že všechny návštevy ho ochutnali už jen kvůli tomu zvláštnímu tvaru. Velmi doporučuji.
Věra
|16. 11. 2006 11:14
Terezko, zase nápad, který by mě nikdy nenapad, kdyby nebylo Tebe.... Lis na česnek při výrobě vánočního cukroví... no musím vyzkoušet...díky Tobě jsem zase chytřejší :-)).
Alena Tarabová
|16. 11. 2006 10:33
A je to dobré a pro děti velmi lákavé.
Jaroslava Oumarová
|15. 11. 2006 19:23
Jů, tohle se mi líbí, zase něco, co neznám. Zdá se to být jednoduché a hezky to bude vypadat:-))