• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Skořicová klubka
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová klubka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová klubka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček kakaový pudink v prášku
    • 1
      lžíce skořice
    • 200
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balení barevné kuličky

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, které necháme 1-2 hodiny rozležet v chladu. Potom z něj odebíráme kousky, které protlačujeme přes lis na česnek rovnou na vymazaný plech do klubka. Průměr asi 3 cm. Povrch posypeme barevnými kuličkami a pečeme asi 8 minut. Upečené můžeme (ale nemusíme) jemně posypat cukrem.
2
Poznámka: dávejte pozor při pečení, na kakaovém těstu není dobře vidět, že už je upečené.
3
Obrázkový postup k receptu najdete http://galerie.recepty.cz/gallery/album02
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sf | 14. 9. 2013 17:07

    8-)

  • michaela | 14. 9. 2013 17:06

    Dnes jsem ho pekla a bylo to vynikající budu to dělat často ( a dávám za 1 ) ;-)

  • hana vankova | 16. 12. 2008 12:47

    TAK JSEM HO VČERA VEČER UPEKLA TVAROVĚ TO NENÍ TAK HEZKÉ JAKO NA OBRÁZKU .ALE BYLA JSEM MILE PŘEKVAPENA JAK SE STĚSTEM DOBŘE PRACUJE .PUDING JSEM DÁVALA ČOKOLÁDOVÝ(VAROMA)A JELIKOŽ JSEM NEMĚLA KULIČKY TAK JSEM DO PROSTŘED KLUBKA DALA TROCHU MARMELÁDY A POSIPALA KOKOSEM U KTERÉHO MĚ NENAPADLO ŽE PŘI PEČENÍ ZHNĚDNE .CHYBAMA SE ČLOVĚK UČÍ .A PO UPEČENÍ JSEM KLUBKA POCUKROVALA MOUČKOVÝM CUKREM .KOKOS SICE NENÍ VIDĚT ALE PŘI KONZUMACI JE CÍTIT .A ABYCH POZNALA ZDA JE CUKROVÍ UPEČENÉ TAK JSEM HO PROPÍCHLA PÁRÁTKEM ASI JAKO BUCHTU ŠPEJLÍ .CHUTOVĚ MI TO PŘIPOMÍNÁ ČAJOVÉ PEČIVO DÁVÁM ZA 1

  • Mirka P. | 7. 12. 2008 21:15

    Tak tohle je opravdu legrační cukroví. Vypadá jako malé chobotnice. Ve čtvrtek má naše laboratoř vánoční besídku :-))), tak doufám, že se do té doby rozleží. Skvělý nápad, skvělý recept, dávám samozřejmě 1*.

  • Kuchařka on-line | 4. 12. 2008 18:03

    Díky obrázkovému a velmi jednoduchému postupu tohle cukrovíčko jistě vyzkouším :-)

  • Alena Hanusová | 3. 12. 2007 13:12

    Určitě vyzkouším!! Vypadá to na skvěký recept!!

  • Máří | 21. 11. 2007 13:27

    já dělám klubíčka už několik let.Kluci je mají nejraději.Než jsem přišla jak na to taky jsem byla celá zamatlaná.Je lepší těsto vychladit.Uždibnout vždy jen do velikosti lisu na česnek a vymačkávat do dlaně a při vytlačování rovnou tvarovat do klubíčka.

  • dilí | 2. 6. 2007 23:29

    To jsem ráda,že jste se pobavila:-) já se obávala zda to sem kuchařka on-line vůbec vloží..Mimochodem milé kuchařky,nevíte někdo o receptu na sušenky, které by chutí byly jako Zlaté Spekulky od Opavia? ...na krabici u složení jsou napsané jako sušenky se skořicí a karamelem...

  • dilí | 2. 6. 2007 23:27

    To jsem ráda,že jste se pobavila:-) já se obávala zda to sem kuchařka on-line vůbec vloží..Mimochodem milé kuchařky,nevíte někdo o receptu na sušenky, které by chutí byly jako Zlaté Spekulky od Opavia? ...na krabici u složení jsou napsané jako sušenky se skořicí a karamelem...

  • Tereza - | 1. 6. 2007 18:47

    dillí, na vašom príspevku som sa dobre zasmiala:))) Ešte že tie hovienka chutili, to je podstatné, estetika môže ísť bokom:)))

  • dilí | 1. 6. 2007 17:12

    I přes to jak jsem se s tím patlala a nazlobila dávám za konečný pouze chutový ( tvarový se bohužel nepovedl ) výsledek známku 1:)

  • dilí | 1. 6. 2007 17:09

    Děkuji mnohokrát!! To jsem zvědavá, až tu fotku uvidím :-) Já jsem se u toho nanervovala jako blázen :-D nakonec mi nezbývalo nic jiného než z těch potrhaných provázků udělat jakési prapodivné hromádky připomínající malá "hovínka" :-) Ale musím uznat, že po rozležení v chladu, jak psala Jana Cz. chutnali mnohem lépe....sypala jsem ještě moučkovým cukrem. Poté připomínaly již zmiňovaná esíčka.

  • Jana Cz. | 1. 6. 2007 13:58

    Já jsem je dělala do vánočního cukroví a šlo to fajn. Je lepší mít těsto ztuhlé z lednice, pak se s ním zacházím dobře. Lépe to chutnalo po rozležení v chladu.

  • Gábina H | 1. 6. 2007 12:10

    zkusím poslat fotku

  • Tereza - | 1. 6. 2007 12:08

    Ono Dr. Oetker nemusí byť vždy lepší, ja som sa už o tom presvedčila niekoľkokrát. Používam obyčajný puding, škrobárne Sereď. Keď budem robiť, tak to určite sfotím, ale neviem vám presne povedať, kedy to bude. Ale neám s vatláčaním problém, cez lis to ide pekne.

  • dilí | 31. 5. 2007 23:02

    Prosím vás mohl by někdo poslat FOTKU???? Nedovedu si predstavizt jak to má vypadat a ani mi to nešlo nijak stočit trhalo se to a navic to diky tem praškum z pudinku chutnalo po prášku a nedobře... a to jsem naschvál použila lepší od Dr.Oetker...

  • Andra | 19. 12. 2006 07:22

    Dúfam, že to stihnú skôr než mi ich doma zjedia..

  • Tereza Jarčušková | 18. 12. 2006 15:16

    Andra, musia odstáť, potom naberú vlhkosť a zmäknú.

  • Andra | 18. 12. 2006 14:38

    Urobila som v sobotu. Sú dobré, ale mohli by ešte trošku zmäknúť. Pripomínajú mi naše obľúbené esíčka. Manžel povedal, že mu podľa tvaru pripomínajú skôr "mop" ako klbko.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 12. 2006 19:59

    Terezko, výborné těsto, neměla jsem kakaový pudink, dala jsem karamelový a taky to je dobré. Líbí se mi netradiční tvar, lis na česnek je skvělý nápad. A krásně mi byt voní skořicí ;o) Dávám samozřejmě 1.

  • Věra21 | 14. 12. 2006 19:38

    Skvělé cukroví, trošku piplačka, ale stačí chytit ten "grif" při vytlačování těsta a výsledek stojí za to. Syn ho okamžitě zařadil mezi své favority.

  • Věra Novotná | 12. 12. 2006 09:32

    Pekla jsem v neděli. Vypadá to hezky až na to, že jsem zapomněla dát cukr, takže musím cukrovat. Jinak dobrý nápad s lisem na česnek.

  • Gábina Houšková | 12. 12. 2006 07:33

    Šlo to skvěle, dělala jsem asi z poloviční dávky a je toho asi 30 ks. Malý fígl na zdobení kuličkami - kuličky nasypat na talířek nebo víčko a klubíčko do nich obtisknout, kuličky se krásně přilepí a nejsou po rozsypané všude kolem jako když hotová klubíčka sypete zvrchu kuličkami. Pošlu fotku

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 15:41

    mám zadělané těsto, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde. Dám určitě vědět

  • JitkaH. | 2. 12. 2006 14:26

    Taky jsem si myslela,ale jde to rychle a dobře. Vypadá to zajímavě a chutnalo to u nás všem.

  • Eva Mlýnská | 1. 12. 2006 16:49

    Už jsem si recept dala do oblíbených, dobrý nápad i když si myslím, že to lisování zabere strašně času, ale za zkoušku to stojí.

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:18

    Lis na česnek je perfektní nápad - díky!!!!!

  • Tereza Jarčušková | 21. 11. 2006 14:44

    Nie, zostanú pekné farebné, pečiete krátko, pri strednej teplote.

  • Lenka K. | 21. 11. 2006 07:24

    Ty barevné kuličky se nerozpečou?

  • Tereza Jarčušková | 16. 11. 2006 13:45

    Vierka, ten nápad z lisom na cesnak nie je z mojej hlavy, tiež som sa priučila :)))

  • Blanka V. | 16. 11. 2006 13:18

    Tento recept znám a už jsem 2 x pekla. Cukroví je moc dobré, krásně voní skořicí. Bohužel u nás doma cukroví typu lineckého neletí a miluju je jen já. Musím říct, že všechny návštevy ho ochutnali už jen kvůli tomu zvláštnímu tvaru. Velmi doporučuji.

  • Věra | 16. 11. 2006 11:14

    Terezko, zase nápad, který by mě nikdy nenapad, kdyby nebylo Tebe.... Lis na česnek při výrobě vánočního cukroví... no musím vyzkoušet...díky Tobě jsem zase chytřejší :-)).

  • Alena Tarabová | 16. 11. 2006 10:33

    A je to dobré a pro děti velmi lákavé.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 11. 2006 19:23

    Jů, tohle se mi líbí, zase něco, co neznám. Zdá se to být jednoduché a hezky to bude vypadat:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Barevné kuličky Hladká mouka Kakaový pudink v prášku Máslo Moučkový cukr Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Linecké banánky

Linecké banánky

Salátový dresing

Salátový dresing

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

152
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
55
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
43
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Skopový pilav
Skopový pilav
Skoro domácí šunkofleky
Skoro domácí šunkofleky
Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
  • Recepty.cz
  • Skořicová klubka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact