• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

autor: Marie L.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 125
      g hera
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na posyp
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá smíchaná se 2 lžícemi cukru

Postup přípravy receptu

1
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
2
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinu cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
4
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou a ořechy, a naposled cukrem se skořicí.
5
Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme 15-20 min. při 120 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Skořicová klubka

Skořicová klubka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:13

    jo a suroviny na těsto jsem jenom zamíchala.

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:12

    Buchta je moooc dobrá.Musela sem ji v týdnu péct dvakrát za sebou.Cukru jsem ubrala,dala jsem jenom dvě třetiny hrnku do těsta.A po upečení,alespoň podle mého názoru,je lepší trošičku pocákät mlékem,smetanou....Lépe drží ta skořice a vydrží krásně vláčná.ted myslím tu buchtu.:-))) Ode mne letí krásná,zasloužená jednička...

  • ML. | 21. 3. 2008 14:42

    máte pravdu pečte na 170 st., cukr z posypu bych neubírala, raději uberte z rozpisu na těsto. Jednou jsem vynechala, tedy vlastně zapomněla a posypala jen samotnou skořicí, nebylo to ono. Skořice navrchu byla vysušená a z buchty opadávala.

  • Magda | 20. 3. 2008 07:36

    Buchtu jsem pekla o víkendu. Je dobrá, jen bych příště už posypala jen skořicí bez toho cukru. Pekla jsem tak na 170st. a určitě déle jak 20 minut.Adélo-když píchnete špejlí do těsta a to se na špejli chytne, tak ještě není hotovo - toť jednoduchá rada jak dlouho píct. Každá trouba peče trošku jinak. Já mám např. horkovzdušnou.

  • Adela | 19. 3. 2008 17:44

    Recept vypada zajimave, ale zarazila me doba a teplota peceni... je to opravdu uvedene spravne?

  • Naďa Lhotáková | 15. 3. 2008 16:14

    Skvělý recept,všem moc chutnal,už jsem rozepsala i ženským do práce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hnědý rum Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

53
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
43
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
29
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
23
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
22
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact