• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

autor: Marie L.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 125
      g hera
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na posyp
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá smíchaná se 2 lžícemi cukru

Postup přípravy receptu

1
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
2
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinu cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
4
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou a ořechy, a naposled cukrem se skořicí.
5
Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme 15-20 min. při 120 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Skořicová klubka

Skořicová klubka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:13

    jo a suroviny na těsto jsem jenom zamíchala.

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:12

    Buchta je moooc dobrá.Musela sem ji v týdnu péct dvakrát za sebou.Cukru jsem ubrala,dala jsem jenom dvě třetiny hrnku do těsta.A po upečení,alespoň podle mého názoru,je lepší trošičku pocákät mlékem,smetanou....Lépe drží ta skořice a vydrží krásně vláčná.ted myslím tu buchtu.:-))) Ode mne letí krásná,zasloužená jednička...

  • ML. | 21. 3. 2008 14:42

    máte pravdu pečte na 170 st., cukr z posypu bych neubírala, raději uberte z rozpisu na těsto. Jednou jsem vynechala, tedy vlastně zapomněla a posypala jen samotnou skořicí, nebylo to ono. Skořice navrchu byla vysušená a z buchty opadávala.

  • Magda | 20. 3. 2008 07:36

    Buchtu jsem pekla o víkendu. Je dobrá, jen bych příště už posypala jen skořicí bez toho cukru. Pekla jsem tak na 170st. a určitě déle jak 20 minut.Adélo-když píchnete špejlí do těsta a to se na špejli chytne, tak ještě není hotovo - toť jednoduchá rada jak dlouho píct. Každá trouba peče trošku jinak. Já mám např. horkovzdušnou.

  • Adela | 19. 3. 2008 17:44

    Recept vypada zajimave, ale zarazila me doba a teplota peceni... je to opravdu uvedene spravne?

  • Naďa Lhotáková | 15. 3. 2008 16:14

    Skvělý recept,všem moc chutnal,už jsem rozepsala i ženským do práce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hnědý rum Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
52
Třešňový kompot
Třešňový kompot
50
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
49
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact