• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

autor: Marie L.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 125
      g hera
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na posyp
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá smíchaná se 2 lžícemi cukru

Postup přípravy receptu

1
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
2
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinu cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
4
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou a ořechy, a naposled cukrem se skořicí.
5
Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme 15-20 min. při 120 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Skořicová klubka

Skořicová klubka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:13

    jo a suroviny na těsto jsem jenom zamíchala.

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:12

    Buchta je moooc dobrá.Musela sem ji v týdnu péct dvakrát za sebou.Cukru jsem ubrala,dala jsem jenom dvě třetiny hrnku do těsta.A po upečení,alespoň podle mého názoru,je lepší trošičku pocákät mlékem,smetanou....Lépe drží ta skořice a vydrží krásně vláčná.ted myslím tu buchtu.:-))) Ode mne letí krásná,zasloužená jednička...

  • ML. | 21. 3. 2008 14:42

    máte pravdu pečte na 170 st., cukr z posypu bych neubírala, raději uberte z rozpisu na těsto. Jednou jsem vynechala, tedy vlastně zapomněla a posypala jen samotnou skořicí, nebylo to ono. Skořice navrchu byla vysušená a z buchty opadávala.

  • Magda | 20. 3. 2008 07:36

    Buchtu jsem pekla o víkendu. Je dobrá, jen bych příště už posypala jen skořicí bez toho cukru. Pekla jsem tak na 170st. a určitě déle jak 20 minut.Adélo-když píchnete špejlí do těsta a to se na špejli chytne, tak ještě není hotovo - toť jednoduchá rada jak dlouho píct. Každá trouba peče trošku jinak. Já mám např. horkovzdušnou.

  • Adela | 19. 3. 2008 17:44

    Recept vypada zajimave, ale zarazila me doba a teplota peceni... je to opravdu uvedene spravne?

  • Naďa Lhotáková | 15. 3. 2008 16:14

    Skvělý recept,všem moc chutnal,už jsem rozepsala i ženským do práce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hnědý rum Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

62
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
24
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
23
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
20
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact