• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
Napište svůj komentář k receptu

Skopový pilav

autor: Vratislav
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopový pilav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Koření na maso
    • nové koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • pálivá paprika mletá
  • Koření do rýže
    • mletý kmín
    • skořice
    • hřebíček
    • kardamom mletý
    • skopové maso
    • cibule
    • tuk na smažení
    • rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • sojová omáčka trochu

Postup přípravy receptu

1
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes povrch a vaříme asi 10 minut.
2
Na oleji orestujeme rozinky a na proužky nakrájenou mrkev, vložíme do rýže, promícháme a vařečkou, obráceným koncem vytvoříme několik děr. Přikryté savým hadrem na pokličce ještě dusíme na plotýnce mnimální teplotou 45 minut.
3
Mezitím nakrájíme skopové maso na kostky a osolíme. Připravíme si cibuli nadrobno a na tuku osmahneme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme trochou vody, přidáme lžíci protlaku, koření, lžíci kečupu,trochu sojové omáčky a dusíme do měkka.
4
Nakonec maso smícháme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skopový guláš

Skopový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marmili | 31. 3. 2019 14:34

    :) Pilaf jsme dnes vyzkoušeli a byl dobrý, sice jsem si trochu upravila postup, protože jak psala Marsí, podstatou pilafu je vaření rýže a masa dohromady. Takže jsem začala de facto od konce a když bylo maso pěkně opečené přidala jsem rýži, nechala ji také lehce orestovat a pak až jsem přidala další suroviny a celé jsem to nechala dusit hezky do měkka. Výsledkem byl chutný skopový pilaf - doporučuji příliš nešetřit rozinkami, dodají mu na zajímavosti v chuti ;o). Za recept chválím. :)

  • Vratislav Krupař | 13. 1. 2008 11:00

    Savý hadr na pokličce má ten efekt, že pára která se sráží na pokličce neskapává zpět na rýži a tak se vysušuje.Musí se ale dělat na velmi mírném ohni a nejlépe v hrnci s teflonovým povrchem.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:21

    No..určitě to bude dobré, ale z vlastní zkušenosti vím, že na pilaf by se ta rýže měla vařit přímo s masem a nebo v té šťávě po masu. Já vařím pilaf s krevetkami nebo s kuřecím masem, maso podusím až je měkké, pak vyjmu a přidám rýži s vývarem, když se i rýže podusí, vrátím maso zpět.Tak dostane ta rýže lepší šmak. Ale to je jen můj názor...:-)

  • Gábina H | 8. 1. 2008 12:33

    Jakou funkci má ten savý hadr na pokličce? Já vařím rýži 20 minut. 45 se mi zdá moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kardamom mletý Kečup - jemný Kmín Mletý kmín Nové koření Pálivá paprika Pepř mletý Rajský protlak Skopové maso Skořice Sojová omáčka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Apple pie

Apple pie

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
49
Penne s tuňákem a kukuřicí
Penne s tuňákem a…
34
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
33
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Denní horoskop na pátek 16. 5. 2025: Kdo potká osudového člověka a koho potěší dobrá zpráva?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…
Skandinávský hot dog
Skandinávský hot dog
Skoro domácí šunkofleky
Skoro domácí šunkofleky
Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact