• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
Napište svůj komentář k receptu

Skopový pilav

autor: Vratislav
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopový pilav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Koření na maso
    • nové koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • pálivá paprika mletá
  • Koření do rýže
    • mletý kmín
    • skořice
    • hřebíček
    • kardamom mletý
    • skopové maso
    • cibule
    • tuk na smažení
    • rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • sojová omáčka trochu

Postup přípravy receptu

1
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes povrch a vaříme asi 10 minut.
2
Na oleji orestujeme rozinky a na proužky nakrájenou mrkev, vložíme do rýže, promícháme a vařečkou, obráceným koncem vytvoříme několik děr. Přikryté savým hadrem na pokličce ještě dusíme na plotýnce mnimální teplotou 45 minut.
3
Mezitím nakrájíme skopové maso na kostky a osolíme. Připravíme si cibuli nadrobno a na tuku osmahneme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme trochou vody, přidáme lžíci protlaku, koření, lžíci kečupu,trochu sojové omáčky a dusíme do měkka.
4
Nakonec maso smícháme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skopový guláš

Skopový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marmili | 31. 3. 2019 14:34

    :) Pilaf jsme dnes vyzkoušeli a byl dobrý, sice jsem si trochu upravila postup, protože jak psala Marsí, podstatou pilafu je vaření rýže a masa dohromady. Takže jsem začala de facto od konce a když bylo maso pěkně opečené přidala jsem rýži, nechala ji také lehce orestovat a pak až jsem přidala další suroviny a celé jsem to nechala dusit hezky do měkka. Výsledkem byl chutný skopový pilaf - doporučuji příliš nešetřit rozinkami, dodají mu na zajímavosti v chuti ;o). Za recept chválím. :)

  • Vratislav Krupař | 13. 1. 2008 11:00

    Savý hadr na pokličce má ten efekt, že pára která se sráží na pokličce neskapává zpět na rýži a tak se vysušuje.Musí se ale dělat na velmi mírném ohni a nejlépe v hrnci s teflonovým povrchem.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:21

    No..určitě to bude dobré, ale z vlastní zkušenosti vím, že na pilaf by se ta rýže měla vařit přímo s masem a nebo v té šťávě po masu. Já vařím pilaf s krevetkami nebo s kuřecím masem, maso podusím až je měkké, pak vyjmu a přidám rýži s vývarem, když se i rýže podusí, vrátím maso zpět.Tak dostane ta rýže lepší šmak. Ale to je jen můj názor...:-)

  • Gábina H | 8. 1. 2008 12:33

    Jakou funkci má ten savý hadr na pokličce? Já vařím rýži 20 minut. 45 se mi zdá moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kardamom mletý Kečup - jemný Kmín Mletý kmín Nové koření Pálivá paprika Pepř mletý Rajský protlak Skopové maso Skořice Sojová omáčka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Metrový koláč

Metrový koláč

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

181
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
131
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
99
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
85
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
79
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…
Skandinávský hot dog
Skandinávský hot dog
Skoro domácí šunkofleky
Skoro domácí šunkofleky
Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact