• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
Napište svůj komentář k receptu

Skopový pilav

autor: Vratislav
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopový pilav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Koření na maso
    • nové koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • pálivá paprika mletá
  • Koření do rýže
    • mletý kmín
    • skořice
    • hřebíček
    • kardamom mletý
    • skopové maso
    • cibule
    • tuk na smažení
    • rajský protlak
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • sojová omáčka trochu

Postup přípravy receptu

1
Rýži dvakrát propereme ve studené vodě a necháme 8 hodin namočit. Nasypeme do hrnce koření, přidáme scezenou rýži a zalijeme vodou cca 2 cm přes povrch a vaříme asi 10 minut.
2
Na oleji orestujeme rozinky a na proužky nakrájenou mrkev, vložíme do rýže, promícháme a vařečkou, obráceným koncem vytvoříme několik děr. Přikryté savým hadrem na pokličce ještě dusíme na plotýnce mnimální teplotou 45 minut.
3
Mezitím nakrájíme skopové maso na kostky a osolíme. Připravíme si cibuli nadrobno a na tuku osmahneme do zlatova. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme trochou vody, přidáme lžíci protlaku, koření, lžíci kečupu,trochu sojové omáčky a dusíme do měkka.
4
Nakonec maso smícháme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skopový guláš

Skopový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marmili | 31. 3. 2019 14:34

    :) Pilaf jsme dnes vyzkoušeli a byl dobrý, sice jsem si trochu upravila postup, protože jak psala Marsí, podstatou pilafu je vaření rýže a masa dohromady. Takže jsem začala de facto od konce a když bylo maso pěkně opečené přidala jsem rýži, nechala ji také lehce orestovat a pak až jsem přidala další suroviny a celé jsem to nechala dusit hezky do měkka. Výsledkem byl chutný skopový pilaf - doporučuji příliš nešetřit rozinkami, dodají mu na zajímavosti v chuti ;o). Za recept chválím. :)

  • Vratislav Krupař | 13. 1. 2008 11:00

    Savý hadr na pokličce má ten efekt, že pára která se sráží na pokličce neskapává zpět na rýži a tak se vysušuje.Musí se ale dělat na velmi mírném ohni a nejlépe v hrnci s teflonovým povrchem.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:21

    No..určitě to bude dobré, ale z vlastní zkušenosti vím, že na pilaf by se ta rýže měla vařit přímo s masem a nebo v té šťávě po masu. Já vařím pilaf s krevetkami nebo s kuřecím masem, maso podusím až je měkké, pak vyjmu a přidám rýži s vývarem, když se i rýže podusí, vrátím maso zpět.Tak dostane ta rýže lepší šmak. Ale to je jen můj názor...:-)

  • Gábina H | 8. 1. 2008 12:33

    Jakou funkci má ten savý hadr na pokličce? Já vařím rýži 20 minut. 45 se mi zdá moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Kardamom mletý Kečup - jemný Kmín Mletý kmín Nové koření Pálivá paprika Pepř mletý Rajský protlak Skopové maso Skořice Sojová omáčka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

31
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
31
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
30
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
27
Bramboráky
Bramboráky
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…
Skandinávský hot dog
Skandinávský hot dog
Skoro domácí šunkofleky
Skoro domácí šunkofleky
Skořicová buchta
Skořicová buchta
Skořicová klubka
Skořicová klubka
  • Recepty.cz
  • Skopový pilav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact