Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou slaninou a ke každému klínku přidáme půlku podélně rozkrojeného stroužku česneku. Povrch kýty osolíme, opepříme, poprášíme rozmarýnem a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Podlijeme vínem, přidáme 4 stroužky česneku, čerstvý rozmarýn. Pečeme přikryté, ke konci odklopíme. Šťávu zjemníme čerstvým máslem.
2
Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky a zelené fazolky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
tass
|22. 10. 2010 10:19
A to maso nenakládáte předem? Třeba do mléka nebo jogurtu nebo do láku?
Blanka Habartová
|7. 11. 2009 15:05
Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Moc dobré to bylo. S manželem jsme si velice pochutnali.
jitka horakova
|18. 5. 2009 15:16
Dekuji moc za recept, delala jsem skopove poprve a bylo vyborne (ani jsem to necekala :-).Davam mezi oblibene.
Ivana
|26. 3. 2008 14:57
Dobrý den,nedá mi to a píšu ještě jednou. Všem moc chutnalo. I naše skoro tříleté holky baštily.. rozmarýn nádherně stáhnul tu výraznou chuť skopového. Takže vřele doporučuji vyzkoušet i těm kterým skopové moc "nevoní" . Pekla jsem skopové prvně sama a naše mami- jinak výborná kuchařka- chválila a prosila o recept . Příští velikonoce upeču znova. Děkuji za recept.
Marie H.
|25. 3. 2008 09:51
Ivanko, jsem ráda, že chutnalo. Taky jsem na Velikonoce pekla.Skopové a jehněčí je u nás v rodině moc oblíbené.
Ivana
|23. 3. 2008 11:07
právě dopékám a chutná to výborně.. musím pochválit a kdybych byla registrovaná tak rozhodně hodnotím za 1* .