• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Skopová bačovská pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopová bačovská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g skopové maso (Kýta)
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle, přisypemem papriku, zamícháme a přidáme kostičky cibule. Podlijeme horkou vodou a pečeme pod pokličkou. Když maso změkne, dopečeme jej bez pokličky za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjeme a šťávu částečně vysmaheneme. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme, vrátíme zpátky maso a krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 9. 1. 2017 12:45

    U skopového masa nebývá uváděn obsah jedné důležité látky (živiny), jedná se o karnitin. Maso obecně jako takové, obsahuje ze všech potravin nejvíce karnitinu (odvozeno od; latinsky maso = carnis). Maso skopové (ovce, kozy) obsahuje karnitinu nejvíce, takže maso skopové - 210; jehněčí -78; hovězí - 64; vepřové- 25; drůbeží - 8; ryby 6 mg karnitinu/ 100 g masa. Karnitin se v těle člověka běžně syntetizuje z lyzinu a methioninu. A však u lidí se sklonem k cukrovce- diabetu a u dalších zdravotních poruch je syntéza- tvorba karnitinu nedostatečná. U starších lidí je tak postižena zejména srdeční funkce, u mladších lidí sexuální funkce- zejména u mužů. Proč? Protože při dostatku karnitinu se u mužů dociluje těchto pět „výhod“; zvýšení životaschopnosti spermií – karnitin má antioxidační účinek, zvýšení pohyblivosti spermií, brání se tvorbě abnormálních- patologických spermií, zvyšuje se celková energie (stimulace srdce…) - to dává muži větší výdrž pro milování, zvyšuje se sexuální libido- chuť a touha k souložení… , viz zde; http://natural-fertility-info.com/l-carnitine.html Na zmíněné „povzbudivé účinky“ karnitinu bylo již před 20 lety upozorněno ve vědecko- odborném časopise Výzkum v chovu skotu (VUCHS Rapotín), viz název článku zde; Biologická hodnota masa z hlediska obsahu karnitinu, jedné z nepostradatelných živin ve výživě lidí. 1997 (1): str.22-26. Bohužel, snad nejméně skopového v rámci států EU se konzumuje v ČR (vůbec se v obchodech nevyskytuje) V současné době je na trhu známá určitá „tabletová forma karnitinu“, jako je například Maxatin (https://erekce.guru/maxatin/ ). Ten obsahuje jako podpůrně působící aminokyseliny arginin a lyzin a účinnou látku – karnitin. Údajně se jedná o přírodní přípravek, ještě „přírodnější“ a přirozeně ve stravě působící by však mělo být pravidelné zařazování skopového masa, zejména do jídelníčku mužů.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:19

    Česnek jsem použila celý a maso naložila včera na noc. Bylo to skvělé, dávám velkou jedničku a děkuji.

  • mouchaxl | 30. 1. 2011 12:25

    dneska jsme pekli dle tohoto receptu a dopadlo to dobře... :-P jen místo zelí jsme měli špenát..

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:05

    Děkuji. Zařazení jsem již opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 20. 11. 2010 13:38

    Skopové

  • Kateřina Candrová | 19. 5. 2008 22:08

    Moc děkuji za recept. Skopové jsem dělala poprvé a váš recept mě zachránil. Přidala jsem navíc pouze slaninu. Výsledek byl vynikající. Manžel byl maximálně spokojený.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Skopové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

304
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj
293
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
152
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
83
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
48
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact