• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Skopová bačovská pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopová bačovská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g skopové maso (Kýta)
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle, přisypemem papriku, zamícháme a přidáme kostičky cibule. Podlijeme horkou vodou a pečeme pod pokličkou. Když maso změkne, dopečeme jej bez pokličky za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjeme a šťávu částečně vysmaheneme. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme, vrátíme zpátky maso a krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 9. 1. 2017 12:45

    U skopového masa nebývá uváděn obsah jedné důležité látky (živiny), jedná se o karnitin. Maso obecně jako takové, obsahuje ze všech potravin nejvíce karnitinu (odvozeno od; latinsky maso = carnis). Maso skopové (ovce, kozy) obsahuje karnitinu nejvíce, takže maso skopové - 210; jehněčí -78; hovězí - 64; vepřové- 25; drůbeží - 8; ryby 6 mg karnitinu/ 100 g masa. Karnitin se v těle člověka běžně syntetizuje z lyzinu a methioninu. A však u lidí se sklonem k cukrovce- diabetu a u dalších zdravotních poruch je syntéza- tvorba karnitinu nedostatečná. U starších lidí je tak postižena zejména srdeční funkce, u mladších lidí sexuální funkce- zejména u mužů. Proč? Protože při dostatku karnitinu se u mužů dociluje těchto pět „výhod“; zvýšení životaschopnosti spermií – karnitin má antioxidační účinek, zvýšení pohyblivosti spermií, brání se tvorbě abnormálních- patologických spermií, zvyšuje se celková energie (stimulace srdce…) - to dává muži větší výdrž pro milování, zvyšuje se sexuální libido- chuť a touha k souložení… , viz zde; http://natural-fertility-info.com/l-carnitine.html Na zmíněné „povzbudivé účinky“ karnitinu bylo již před 20 lety upozorněno ve vědecko- odborném časopise Výzkum v chovu skotu (VUCHS Rapotín), viz název článku zde; Biologická hodnota masa z hlediska obsahu karnitinu, jedné z nepostradatelných živin ve výživě lidí. 1997 (1): str.22-26. Bohužel, snad nejméně skopového v rámci států EU se konzumuje v ČR (vůbec se v obchodech nevyskytuje) V současné době je na trhu známá určitá „tabletová forma karnitinu“, jako je například Maxatin (https://erekce.guru/maxatin/ ). Ten obsahuje jako podpůrně působící aminokyseliny arginin a lyzin a účinnou látku – karnitin. Údajně se jedná o přírodní přípravek, ještě „přírodnější“ a přirozeně ve stravě působící by však mělo být pravidelné zařazování skopového masa, zejména do jídelníčku mužů.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:19

    Česnek jsem použila celý a maso naložila včera na noc. Bylo to skvělé, dávám velkou jedničku a děkuji.

  • mouchaxl | 30. 1. 2011 12:25

    dneska jsme pekli dle tohoto receptu a dopadlo to dobře... :-P jen místo zelí jsme měli špenát..

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:05

    Děkuji. Zařazení jsem již opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 20. 11. 2010 13:38

    Skopové

  • Kateřina Candrová | 19. 5. 2008 22:08

    Moc děkuji za recept. Skopové jsem dělala poprvé a váš recept mě zachránil. Přidala jsem navíc pouze slaninu. Výsledek byl vynikající. Manžel byl maximálně spokojený.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Skopové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Nový módní trend z Paříže? Oblékněte si chlupy!

Nový módní trend z Paříže? Oblékněte si chlupy!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact