• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Skopová bačovská pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopová bačovská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g skopové maso (Kýta)
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle, přisypemem papriku, zamícháme a přidáme kostičky cibule. Podlijeme horkou vodou a pečeme pod pokličkou. Když maso změkne, dopečeme jej bez pokličky za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjeme a šťávu částečně vysmaheneme. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme, vrátíme zpátky maso a krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 9. 1. 2017 12:45

    U skopového masa nebývá uváděn obsah jedné důležité látky (živiny), jedná se o karnitin. Maso obecně jako takové, obsahuje ze všech potravin nejvíce karnitinu (odvozeno od; latinsky maso = carnis). Maso skopové (ovce, kozy) obsahuje karnitinu nejvíce, takže maso skopové - 210; jehněčí -78; hovězí - 64; vepřové- 25; drůbeží - 8; ryby 6 mg karnitinu/ 100 g masa. Karnitin se v těle člověka běžně syntetizuje z lyzinu a methioninu. A však u lidí se sklonem k cukrovce- diabetu a u dalších zdravotních poruch je syntéza- tvorba karnitinu nedostatečná. U starších lidí je tak postižena zejména srdeční funkce, u mladších lidí sexuální funkce- zejména u mužů. Proč? Protože při dostatku karnitinu se u mužů dociluje těchto pět „výhod“; zvýšení životaschopnosti spermií – karnitin má antioxidační účinek, zvýšení pohyblivosti spermií, brání se tvorbě abnormálních- patologických spermií, zvyšuje se celková energie (stimulace srdce…) - to dává muži větší výdrž pro milování, zvyšuje se sexuální libido- chuť a touha k souložení… , viz zde; http://natural-fertility-info.com/l-carnitine.html Na zmíněné „povzbudivé účinky“ karnitinu bylo již před 20 lety upozorněno ve vědecko- odborném časopise Výzkum v chovu skotu (VUCHS Rapotín), viz název článku zde; Biologická hodnota masa z hlediska obsahu karnitinu, jedné z nepostradatelných živin ve výživě lidí. 1997 (1): str.22-26. Bohužel, snad nejméně skopového v rámci států EU se konzumuje v ČR (vůbec se v obchodech nevyskytuje) V současné době je na trhu známá určitá „tabletová forma karnitinu“, jako je například Maxatin (https://erekce.guru/maxatin/ ). Ten obsahuje jako podpůrně působící aminokyseliny arginin a lyzin a účinnou látku – karnitin. Údajně se jedná o přírodní přípravek, ještě „přírodnější“ a přirozeně ve stravě působící by však mělo být pravidelné zařazování skopového masa, zejména do jídelníčku mužů.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:19

    Česnek jsem použila celý a maso naložila včera na noc. Bylo to skvělé, dávám velkou jedničku a děkuji.

  • mouchaxl | 30. 1. 2011 12:25

    dneska jsme pekli dle tohoto receptu a dopadlo to dobře... :-P jen místo zelí jsme měli špenát..

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:05

    Děkuji. Zařazení jsem již opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 20. 11. 2010 13:38

    Skopové

  • Kateřina Candrová | 19. 5. 2008 22:08

    Moc děkuji za recept. Skopové jsem dělala poprvé a váš recept mě zachránil. Přidala jsem navíc pouze slaninu. Výsledek byl vynikající. Manžel byl maximálně spokojený.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Skopové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Pudinkové řezy - jako žloutkové

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
17
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact