• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Skopová bačovská pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopová bačovská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g skopové maso (Kýta)
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle, přisypemem papriku, zamícháme a přidáme kostičky cibule. Podlijeme horkou vodou a pečeme pod pokličkou. Když maso změkne, dopečeme jej bez pokličky za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjeme a šťávu částečně vysmaheneme. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme, vrátíme zpátky maso a krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

Vepřové pod zelím pečené - z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 9. 1. 2017 12:45

    U skopového masa nebývá uváděn obsah jedné důležité látky (živiny), jedná se o karnitin. Maso obecně jako takové, obsahuje ze všech potravin nejvíce karnitinu (odvozeno od; latinsky maso = carnis). Maso skopové (ovce, kozy) obsahuje karnitinu nejvíce, takže maso skopové - 210; jehněčí -78; hovězí - 64; vepřové- 25; drůbeží - 8; ryby 6 mg karnitinu/ 100 g masa. Karnitin se v těle člověka běžně syntetizuje z lyzinu a methioninu. A však u lidí se sklonem k cukrovce- diabetu a u dalších zdravotních poruch je syntéza- tvorba karnitinu nedostatečná. U starších lidí je tak postižena zejména srdeční funkce, u mladších lidí sexuální funkce- zejména u mužů. Proč? Protože při dostatku karnitinu se u mužů dociluje těchto pět „výhod“; zvýšení životaschopnosti spermií – karnitin má antioxidační účinek, zvýšení pohyblivosti spermií, brání se tvorbě abnormálních- patologických spermií, zvyšuje se celková energie (stimulace srdce…) - to dává muži větší výdrž pro milování, zvyšuje se sexuální libido- chuť a touha k souložení… , viz zde; http://natural-fertility-info.com/l-carnitine.html Na zmíněné „povzbudivé účinky“ karnitinu bylo již před 20 lety upozorněno ve vědecko- odborném časopise Výzkum v chovu skotu (VUCHS Rapotín), viz název článku zde; Biologická hodnota masa z hlediska obsahu karnitinu, jedné z nepostradatelných živin ve výživě lidí. 1997 (1): str.22-26. Bohužel, snad nejméně skopového v rámci států EU se konzumuje v ČR (vůbec se v obchodech nevyskytuje) V současné době je na trhu známá určitá „tabletová forma karnitinu“, jako je například Maxatin (https://erekce.guru/maxatin/ ). Ten obsahuje jako podpůrně působící aminokyseliny arginin a lyzin a účinnou látku – karnitin. Údajně se jedná o přírodní přípravek, ještě „přírodnější“ a přirozeně ve stravě působící by však mělo být pravidelné zařazování skopového masa, zejména do jídelníčku mužů.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:19

    Česnek jsem použila celý a maso naložila včera na noc. Bylo to skvělé, dávám velkou jedničku a děkuji.

  • mouchaxl | 30. 1. 2011 12:25

    dneska jsme pekli dle tohoto receptu a dopadlo to dobře... :-P jen místo zelí jsme měli špenát..

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:05

    Děkuji. Zařazení jsem již opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 20. 11. 2010 13:38

    Skopové

  • Kateřina Candrová | 19. 5. 2008 22:08

    Moc děkuji za recept. Skopové jsem dělala poprvé a váš recept mě zachránil. Přidala jsem navíc pouze slaninu. Výsledek byl vynikající. Manžel byl maximálně spokojený.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Skopové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
26
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
24
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact