• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šklebíci z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šklebíci z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks párky nožiček - nesmí být svlékací
    • 1
      ks vejce na potření
    • 5
      lžička kečup - jemný
    • 5
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na koncích nařízneme hodně do kříže tak, jako bychom opékali buřty nad ohněm. Pak položíme šikmo na každý čtvereček těsta kus párku a dva protilehlé konce spojíme (ideální je ten vrchní růžek natáhnout a podstrčit až pod šáteček, aby se při pečení nerozevřel). Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C (po chvíli zmírníme) asi 10 minut. Naříznuté konce párků se rozšklebí a opečou. Po vychladnutí stříknu do jednoho rozšklebeného konce kečup a do druhého hořčici.
2
Doporučuje se nejdříve změřit a nařezat párky a pak podle toho rozválet sílu těsta. Je nutné, aby párky z těsta na každé straně koukaly alespoň 2 cm, aby se mohly správně rozšklebit. Jsou dobré teplé i studené a vždycky jich je málo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

Masové taštičky z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucia Drotárová | 26. 8. 2009 19:07

    Výborné! Ani som nemazala vajíčkom... len posypala rascou (kmín).Robila som z kvalitných spišských korenených...Inak, doporučujem zmenu - netrápila som sa vyvaľkaním celého plátu, jednoducho som cesto (odmrazené) rozkrojila ihneď na 8 častí a vyvaľkala "placku" na každý párok zvlášť. Bolo ho tak dosť na 8 párkov (tvarom pripomínali síce ovál, ale vyšlo to skvele).Nabudúce skúsim pridať slaninu, ako radí Simona...

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:04

    Děkuji za uveřejnění fota, akorát si to musí človět zvětšit, aby viděl, jak to asi vypadá. Ten nápis přes to to dost zkresluje.

  • Bob - | 31. 10. 2007 20:49

    Tak tohle dokáže i průměrně nešikovný chlap. Ale fakt super!

  • Věra z DC | 11. 7. 2007 14:28

    Až budete mít upečeno pošlete někdo foto nejhezčího šklebíka, chtěla bych vidět jak vypadá.

  • Simona | 11. 7. 2007 12:32

    Šklebíci jsou výborní. Vajíčkem nepotírám sypu jemně grilovacím koření. A nebo párek zabalím do slaniny - je to famózní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kečup - jemný Listové těsto Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Skotská vejce

Skotská vejce

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

425
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
106
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
101
Klasické lečo
Klasické lečo
91
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact