• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šklebíci z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šklebíci z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks párky nožiček - nesmí být svlékací
    • 1
      ks vejce na potření
    • 5
      lžička kečup - jemný
    • 5
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na koncích nařízneme hodně do kříže tak, jako bychom opékali buřty nad ohněm. Pak položíme šikmo na každý čtvereček těsta kus párku a dva protilehlé konce spojíme (ideální je ten vrchní růžek natáhnout a podstrčit až pod šáteček, aby se při pečení nerozevřel). Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C (po chvíli zmírníme) asi 10 minut. Naříznuté konce párků se rozšklebí a opečou. Po vychladnutí stříknu do jednoho rozšklebeného konce kečup a do druhého hořčici.
2
Doporučuje se nejdříve změřit a nařezat párky a pak podle toho rozválet sílu těsta. Je nutné, aby párky z těsta na každé straně koukaly alespoň 2 cm, aby se mohly správně rozšklebit. Jsou dobré teplé i studené a vždycky jich je málo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucia Drotárová | 26. 8. 2009 19:07

    Výborné! Ani som nemazala vajíčkom... len posypala rascou (kmín).Robila som z kvalitných spišských korenených...Inak, doporučujem zmenu - netrápila som sa vyvaľkaním celého plátu, jednoducho som cesto (odmrazené) rozkrojila ihneď na 8 častí a vyvaľkala "placku" na každý párok zvlášť. Bolo ho tak dosť na 8 párkov (tvarom pripomínali síce ovál, ale vyšlo to skvele).Nabudúce skúsim pridať slaninu, ako radí Simona...

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:04

    Děkuji za uveřejnění fota, akorát si to musí človět zvětšit, aby viděl, jak to asi vypadá. Ten nápis přes to to dost zkresluje.

  • Bob - | 31. 10. 2007 20:49

    Tak tohle dokáže i průměrně nešikovný chlap. Ale fakt super!

  • Věra z DC | 11. 7. 2007 14:28

    Až budete mít upečeno pošlete někdo foto nejhezčího šklebíka, chtěla bych vidět jak vypadá.

  • Simona | 11. 7. 2007 12:32

    Šklebíci jsou výborní. Vajíčkem nepotírám sypu jemně grilovacím koření. A nebo párek zabalím do slaniny - je to famózní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kečup - jemný Listové těsto Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Bramborové housky

Bramborové housky

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Jadran dort

Jadran dort

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

499
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
55
Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s…
27
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
18
Chudí rytíři
Chudí rytíři
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact