• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šklebíci z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šklebíci z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks párky nožiček - nesmí být svlékací
    • 1
      ks vejce na potření
    • 5
      lžička kečup - jemný
    • 5
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na koncích nařízneme hodně do kříže tak, jako bychom opékali buřty nad ohněm. Pak položíme šikmo na každý čtvereček těsta kus párku a dva protilehlé konce spojíme (ideální je ten vrchní růžek natáhnout a podstrčit až pod šáteček, aby se při pečení nerozevřel). Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C (po chvíli zmírníme) asi 10 minut. Naříznuté konce párků se rozšklebí a opečou. Po vychladnutí stříknu do jednoho rozšklebeného konce kečup a do druhého hořčici.
2
Doporučuje se nejdříve změřit a nařezat párky a pak podle toho rozválet sílu těsta. Je nutné, aby párky z těsta na každé straně koukaly alespoň 2 cm, aby se mohly správně rozšklebit. Jsou dobré teplé i studené a vždycky jich je málo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

Masové taštičky z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucia Drotárová | 26. 8. 2009 19:07

    Výborné! Ani som nemazala vajíčkom... len posypala rascou (kmín).Robila som z kvalitných spišských korenených...Inak, doporučujem zmenu - netrápila som sa vyvaľkaním celého plátu, jednoducho som cesto (odmrazené) rozkrojila ihneď na 8 častí a vyvaľkala "placku" na každý párok zvlášť. Bolo ho tak dosť na 8 párkov (tvarom pripomínali síce ovál, ale vyšlo to skvele).Nabudúce skúsim pridať slaninu, ako radí Simona...

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:04

    Děkuji za uveřejnění fota, akorát si to musí človět zvětšit, aby viděl, jak to asi vypadá. Ten nápis přes to to dost zkresluje.

  • Bob - | 31. 10. 2007 20:49

    Tak tohle dokáže i průměrně nešikovný chlap. Ale fakt super!

  • Věra z DC | 11. 7. 2007 14:28

    Až budete mít upečeno pošlete někdo foto nejhezčího šklebíka, chtěla bych vidět jak vypadá.

  • Simona | 11. 7. 2007 12:32

    Šklebíci jsou výborní. Vajíčkem nepotírám sypu jemně grilovacím koření. A nebo párek zabalím do slaniny - je to famózní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kečup - jemný Listové těsto Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Churros

Churros

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Houbařské těstoviny II.
Houbařské těstoviny II.
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Utajená svatba Upíra Krejčího: Ženich si spletl čas!

Utajená svatba Upíra Krejčího: Ženich si spletl čas!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact