• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šišmáky
Napište svůj komentář k receptu

Šišmáky

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šišmáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • hrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme placku. Ušleháme sníh ze tří bílků a opatrně přidáme do 150 g mletého cukru (i méně), potřeme jednotlivé placky, posypeme je hrubě nasekanými ořechy a svineme. Ostrým nožem krájíme 2 cm kolečka, klademe je na vymazaný plech. Pečeme je při teplotě 150 °C. Po upečení můžete obalit v moučkovém cukru s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:21

    No,pane Oldřichu,asi máte pravdu,některé věci raději neměnit.To by mne nenapadlo,ten prášek do pečiva,ale nebojte,i tak to sníte a napříště jste poučen.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:43

    Dnes donucen rodinou zopakovat předvčerejší výkon. Nebylo kvasnjc, použil půl prášku do pečiva. Není (pár Šišmáků je pořád ještě na podnose) to ono. Buď bylo moc prášku, nebo holt některé recepty není radno měniti!

  • Oldřich Gargulák | 21. 6. 2008 08:07

    ...a na druhý den jsou snad ještě chutnější. Ořechy tomu daly takovou jemnou , jakoby mandlovou příchuť, takže ani nevadí nepocukrování KCN. Zkrátka: Šišmáky sóó chotné! Dávám 2

  • Oldřich Gargulák | 20. 6. 2008 22:51

    Ráno se nahlásila, po obědě pochválila ŠIŠMÁKYmoja tchyňa.Dělal jsem je podle předpisu-to droždí tam opravdu sedí. Pozn.: krájením zdeformovanéřezy netřeba na plechu formovat dokulata-pečením se krásně vytvarují.

  • Hanička | 19. 6. 2008 08:31

    Lákal mě tento recept,a protože jsem právě pracovala s listovým těstem, improvizovala jsem dle možností : místo kynutého těsta jsem použila listové,ořechy jsem použila mleté, nesypala jsem je na sníh, ale lehce do něj zamíchala.Do náplně druhé placky jsem přidala navíc jestě nastrouhaná jablka.Výsledek - práce sice trochu upatlaná, ale výsledek výborný!!! Při porovnávání zvítězila náplň s přidáním strouhaných jablek.Moc děkuji za recept a příště zkusím i kynuté těsto.

  • Jana Remková | 15. 6. 2008 14:03

    Paní Kláro,ano sekané ořechy,já jsem je dala na pár vteřin do mixéru,ale troufám si říct,že kdyby byly pomleté,asi se nic nestane

  • Oldřich Gargulák | 15. 6. 2008 09:38

    Když jsem četl postup, jsem si říkal, že to vypadá na mé nejoblíbenější vánoční cukroví "Cikánské řezy". Určitě vyzkouším (i s tím droždím).

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2008 09:17

    Dotaz. Dobre rozumiem? Nožom sekané, nie mleté orechy. ďakujem. Prajem peknú nedelu. Klára

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 23:49

    Šišmáci jsou upečení a částečně snědení (dopekli se tak před 20 minutama), všichni hned chtěli ochutnat. Chutnaly nám moc a je to bezvadný nápad, navíc rychlý. Moučkového cukru jsem ani tolik nedávala a jen lehce po upečení pocukrovala a stejně mám dojem, že to je dost sladké - ale to cítí každý jinak. Příště zkusím dát do sněhu trochu citronové šťávy, to by mohlo být ono. Ale rozhodně budu péct a dávám za 1. Dík za recept!

  • Jana Remková | 14. 6. 2008 22:47

    Recept jsem opsala z Utajených receptů a jeho autorka je paní Věra zubcová z Náchoda.Protože jsem jej vyzkoušela,můžu říct,že nemá kynout.Povedlo se mi to a nebylo to ani příliž sladké a proto mne zaujal a všem moc chutnalo,kámošky si poté vzaly recept.Doufám,paní Jano,že se vám to povedlo,ikdyž jsem si dříve nevšimla vašeho komentáře.

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 21:41

    To by mě také zajímalo, ale protože jdu už teď péct, nenechám kynout a nějak to dopadne. Navíc mě s tam zdá být na klasické kynuté těsto málo tekutin. Kdyby tam byl místo droždí prášek do pečiva, tak to budeme brát téměř jako klasické linecké...takže to chápu bez kynutí.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2008 09:27

    jen se chci ujistit, těsto se nenechává kynout?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nasekané ořechy Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

148
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
94
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
68
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
60
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
56
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Šišmáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact