Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno
3
Čistou šťávu (1 litr) nalijeme do široké smaltované nádoby, postavíme na sporák a během zahřívání přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil, přidáme kyselinu citronovou a hned odstavíme z tepla, protože při delším vaření by sirup zrosolovatěl.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
PetraS
|20. 7. 2016 15:44
Tak mám skvělý rosol v láhvích od vína, a nějak nevím jak ho dostanu ven ;-) A to jsem fakt nechala jen do bodu varu ....
Terka
|11. 11. 2015 21:09
Vyzkoušela jsem ho udělat pro děti a musím říct, že byl moc chutnej, já odšťavuji moc často, pokud vy taky tak mužu jen doporučovat skvělý odšťavňovač o všechny moje nápady a recepty zvládá https://www.eujuicers.cz/odstavnovac-oscar-da-1200-bila a musím i teď říct, že jsem málem s receptem skončila u čerstv´ribízové šťávy :D